Esnaf Sanatkârlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erçalık ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç‘ı makamında ziyaret ederek çalışmalarını değerlendirdiler ve ortak projeler hakkında fikir alış verişinde bulundular.
Destek olduğunuz için teşekkür ediyoruz
Esnaf Sanatkârlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Erçalık, “Melikgazi belediyesinin esnaf dostu bir belediye olduğunu biliyoruz. Esnafa dönük yatırım ve hizmetleri takdir toplamakta ve örnek olmaktadır. Özellikle esnaf siteleri ile Kayseri örneği oluşturulmuştur. Bir şehrin ticaret hacmi ne kadar geniş ise o şehir o kadar gelişir ve büyür. Melikgazi İlçesi her geçen gün planlı bir şekilde büyümekte ve gelişmektedir. Bunda belediye yatırım ve hizmetlerin büyük bir payı vardır. Özelikle alış veriş merkezlerin düzenlenmesi, temiz ve itinalı alanlar oluşturulması çok önemlidir. Çünkü Kayseri bir ticaret şehridir” dedi.
Örnek ve referans bir belediye olarak anıldıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bunun temelinde Kayseri halkının girişimci olması ve küçük birikimleri akılcı olarak planlı bir şekilde yatırımlara dönüştürülmesi olduğunu söyledi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, piyasa ekonomisinin çok önemli olduğunu ve bu neden ile şehrin sadece bir yerinde değil muhtelif yerlerinde çarşılar oluşturduklarını dolayısı ile merkeze gelen nüfus yoğunluğunu azaltarak rahat alış veriş imkanı oluşturduklarını kaydetti.
Özellikle Melikgazi İlçesinin ticaret merkezi olduğunu çünkü kapalı çarşı, alış veriş merkezleri, AVM ile banka ve diğer işletmelerin Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bulunduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı Esnaf Sanatkârlar Derneği Yönetim Kurulu Yöneticilerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.