Diyarbakır’da yapılacak olan Okullar arası Kros Türkiye Şampiyonası’nda Nevşehir’i temsil edecek olan Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu sporcuları kampa girdi.
17 Şubat’ta Nevşehir’de yapılan grup müsabakalarında 1. olarak 1 Mart 2015 tarihinde yapılacak Diyarbakır’da yapılacak olan Okullar arası Kros Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu sporcuları Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kamp Eğitim Merkezi’nde kampa girdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, çalışmalarını 28 Şubat tarihine kadar Milli Takım ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, Beden Eğitimi Öğretmeni Özcan Sert ve Antrenör Mücahit Mutlu nezaretinde burada sürdürecek olan sporcuları ziyaret etti. Sporcular ile birlikte öğle yemeği yiyen Ünlüer, 6 kişilik okul takımı sporcularına ve antrenörlerine başarılar diledi. Atletizm Antrenörü Köstekçi’den çalışmalar hakkında bilgi alan Ünlüer: “2006 yılından bu yana ilk kez bir okul takımımız Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Bundan büyük mutluluk duyduk. Hedefimizin il genelindeki öğrencilerimizin eğitimlerinin yanı sıra düzenli olarak spor yapmalarına katkı sağlamak. Bu amaçla tüm imkanlarımızı çocuklarımız için seferber ediyoruz. Tesislerimizde antrenörlerimiz nezaretinde bu çocuklarımızı şampiyonaya hazırlayarak destek verme gayretindeyiz. Umarım ileri ki yıllarda bu çocuklarımız ulusal ve uluslararası yarışmalarda bizlere büyük mutluluklar yaşatacak” dedi.
Atletizm Antrenörü Köstekçi ise; ”Şampiyona öncesinde sporcularımız iyi bir kamp dönemi geçiriyor. Hedefimiz burada Nevşehir’i en iyi şekilde temsil etmek. Bunun için İl müdürümüz bizlere büyük destek veriyor. Sporcularımızın her türlü ihtiyacı ile yakından ilgilenerek onların başarılı olabilmesi için imkanları seferber etmiş durumda. Böyle bir desteği gördüğümüz için hem biz hem de sporcularımız çok şanslı. Umarım sporcularımız kazanacakları madalyalarla bu desteğin karşılığını verirler” diye konuştu.