Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - AZERBAYCAN Milletvekili Ganire Paşayeva, Levent'te bulunan bir otelde bu akşam düzenlenen bir programla, “Aşk Başka adlı şiir ve “Allah Seven Kalplerdedir adlı deneme kitabının tanıtımını yaptı.

Geceye, ünlü sanatçı Orhan Gencebay, eşi Sevim Emre, oyuncu Oya Aydoğan, şair Cemal Safi, gazeteciler Abbas Güçlü ve Güneri Civaoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Kokteylin ardından, Ganire Paşayeva, konukları için kitaplarını imzaladı. Ardından konuşmalara geçildi.

Hayatından kesitler anlattığı konuşmasında, Paşeyeva, “Bu kitaplarda sevgimi anlatmak istedim. İçlerinde sevgi olan insanlar kötü olamaz. İçindeki büyük sevgi ona kötü olmaya izin vermez. Dünyadaki gerginlik, savaşlar, acımasızlıklar, şiddet, bunların hepsinin nedeni, insanların içlerindeki sevgi hissinin gittikçe azalmasıdır. Sevgi azaldıkça, hoşgörü, anlayış azalır. Yerini önyargı, anlayışsızlık tutar. Bu yüzden hepimizin daha çok sevgiden bahsetmemiz lazım. Sevgiyi yaymamız gerekir. Ben de kendi kalemimden, gücüm yettiğince, yaşadığım, gördüğüm bazı şeyleri insanlarla paylaşmaya cesaret ettim. Hoşunuza giderse, ben de ondan mutlu olurum. Yarın 40. yaş günüm. Allah'a şükür ki, sizin gibi insanlarla birlikte yeni yaşıma giriyorum dedi.

Paşayeva, konuşmasının sonunda, kendi kitabından bir şiir okudu.

Şair Cemal Safi de, yaptığı konuşmanın ardından Paşayeva için yazdığı şiirini okudu.

Program, bir avukatın Türkiye Barolar Birliği adına Paşayeva'ya teşekkür plaketi sunmasının ardından sona erdi.

Kitaplardan elde edilecek gelirin tamamımın, yoksul kız çocuklarının okul masraflarına harcanacağı açıklandı.