Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçim döneminde vadettiği ‘Kent Meydanı’ projesi hayat buluyor. Adana Büyükşehir Belediye meclisinde, balıkçılar pazarının bulunduğu bölgenin Sosyal ve Kültürel Tesis alanı olarak değiştirilmesine ilişkin gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı 3. meclis oturumu Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı konuşmaların olmadığı oturumda, yapılan yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’ndeki 38 dönüm alanı kapsayan ve içinde balıkçılar pazarının da bulunduğu bölgenin, Sosyal ve Kültürel Tesis alanı oluşturulmasına ilişkin gündem maddesi, AK Parti grubunun ‘ret’ kararına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.
“BURASI SEYHAN’IN KAOS BÖLGESİ”
Bu kararın ardından söz alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, buranın Seyhan’ın kaos bir bölgesi olduğunu belirterek, “İnşallah Balıkçılar Pazarı ve Kasaplar Çarşısını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte oradan kaldıracağız ve Adana’yı iki büyük ayıptan kurtaracağız. Çok çıkmaz sokağın olduğu, tam bir kaos bölgenin çözümü ile ilgili meclisin kararına teşekkür ediyorum. Ama AK Parti grubunun ret oyunu da anlayabilmiş değilim. Demek ki, AK Parti grubu Seyhan’ın dönüşmesini ve gelişmesini istemiyor. Onlara da teşekkür ediyorum, sağ olun” dedi.
“BİR YIL SEYHAN’A ÇİVİ ÇAKILMADI”
Karalar’ın açıklamasından sonra söz alan AK Parti meclis üyesi Abdullah Sakarya ise projeye karşı olmadıklarını, ancak önce çıkmaz sokak sorunlarının ele alınması gerektiğini kaydederek, “Sayın Zeydan bey bu projeye karşı olduğumuzu söylüyor. Biz şuanda kent meydanına zamanı olmadığını, normalde şehirleşen yerlerde kent meydanı olması gerektiğini ama şuanda Seyhan’ın bin 500’ün üzerinde çıkmaz sokağı varken 100 milyona yakın bir projeyi neden buraya gömüyoruz biz. Neden Seyhan’ın belli bir noktasına gömüyoruz. İlk önce çıkmaz sokakları temizlememiz lazım. Bakın bu proje için bir yıl Seyhan’a bir çivi çakılmadı. Bir yıl Seyhan’ın paraları bekletildi buraya gömülmek için. Biz de diyoruz ki, önce bu çıkmaz sokaklar azaltılsın, ondan sonra proje yapılsın” diye konuştu.
“BU PROJE BÜYÜK BİR CESARET GEREKTİRİR”
Tekrar söz alan Başkan Karalar, yarın yapacağı basın toplantısında Seyhan’a neler yapıldığını tek tek açıklayacaklarının altını çizerek, “Seyhan’a bir çivi mi çakmışız, bin çivi mi çakmışız yarın görecek millet. Netice itibariyle biz bir yılımızı doldurduk. Bir senede Seyhan’ı dönüştüren meydan projesi yapacağız, büyük bir cesaret bu. Biz 10 sene hizmet etmedik. Ayrıca ben hiç anlamadım; biz bir önceki seneye oranla çok daha fazla hizmet yapmamıza rağmen 70 milyon lira daha az para harcadık. Bu takdir edilmesi gereken bir iştir. Ama maalesef AK Parti grubu bunu eleştirmektedir” ifadelerini kullandı.
Bu açıklamaların ardından diğer gündem maddeleri ele alındı. 10 gündem maddesi meclis üyeleri tarafından tek tek karara bağlandı.