Zonguldak 3. Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törende, engelli 27 genç bir günlüğüne üniforma giyip yemin ettikten sonra temsili olarak asker oldular.
Törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban, 3. Er Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kenan Seyran, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, İl, Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, daire müdürleri, belediye başkanları, engelli yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi programda yaptığı konuşmada, “Bugün sizlere kısada olsa da askerlik görevinin yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Geçirdiğiniz rahatsızlığa rağmen yaşama sımsıkı sarılmanız içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunmanın, gösterdiğiniz azim ve özveri ile bütün herkese örnek teşkil etmektesiniz. Bugün askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır’’ dedi.
Temsili erlerden Buhara Bozkurt ise yaptığı konuşmada “Sağlık sorunları nedeniyle askerliğini yapmamış olan bizlere yönelik yürütülen bir günlük askerlik uygulamasına katılmaktan ve her zaman özlemini çektiğimiz askerlik görevini yerine getirmekten büyük onur ve heyecan duyuyoruz. Bugün burada yapmış olduğumuz askerlik ve içtiğimiz ant ve yüreğimizdeki vatan ve bayrak sevgisini en üst seviyede yaşıyor bu uğurda bize düşen görev olursa onu da seve seve yerine getireceğimizi haykırıyoruz” diye konuştu.
Üzerlerine askeri forma giyen 27 engelli, masalara konulan Türk bayrağı ve silahlara elini koyarak temsili yemin ettiler. Yemin töreninden sonra engellilere Zonguldak Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kenan Seyran, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz tarafından terhis belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi.
Terhis belgeleri verilen engelliler hatıra fotoğrafı çektirdi. Halk oyunları gösterisinin ile devam eden program ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.