Adıyaman Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği’nin ortak organizasyonu ile öldürülen doktor ile ilgili 15 dakikalık iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapıldı.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası önünde düzenlenen basın açıklamasına Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, hastane yöneticileri ve sağlıkçılar katıldı.
Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun’u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Taş konuşmasında, “İnsanlarımızın sağlığı için canla başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır” dedi.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz ise konuşmasında, “14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle ilin valisi tarafından takdir belgesi ile ödüllendirilecek kadar başarılı, seveni çok, sevileni çok bir hekim arkadaşımız, gözü dönmüş, elindeki kanı, alnındaki leke olarak taşıyacak bir cani tarafından, hayatımızdan çekip koparıldı.
Türkiye’de ki tüm sağlık kuruluşlarında olduğu gibi Adıyaman’da da sağlık çalışanları ve halkımız olarak hepimiz, bu elim olayı sağduyulu bir toplum bilinci ve iradesinin gereği olarak, hep birlikte, son olması umudu ve duasıyla şiddetle kınıyoruz” dedi.
İŞİ BIRAKAN DOKTOrLARA TEPKİ
15 dakikalık iş bırakma eylemi ve basın açıklamasının ardından grup iş başı yaptı. Grubun bir kısmının dağılmasının ardından isminin Bekir Ulaş olduğu öğrenilen bir hasta KBB servisine gittiğini ve muayene olmadığını belirterek, duruma tepki gösterdi.
Bekir Ulaş, doktorlara ve sağlıkçılara yapılan şiddete en sert tepkinin gösterilmesini, ancak hastane hizmetlerinin aksatılmaması gerektiğini dile getirdi.