Kastamonu’nun Tosya ilçesinde eğitim yapan ilk ve anasınıflarında okulların açılmasıyla birlikte süt dağıtımına başlandı ve 2420 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Efkan Dağlı dün Şehit Er Murat Çökmez İlkokulu’nda süt dağıttı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu ilk olarak sütü kendisi içerek öğrencileri süt içmeye teşvik etti. Tosya’da 12 ilkokul, 8 ortaokulun anasınıfı ve 1 lisenin anasınıfında olmak üzere toplam 21 okulda eğitim gören 2550 öğrenciden velisi tarafından izin verilen 2420 öğrenci haftanın 3 günü beslenme saatlerinde süt içecek.
Daha sonraki dönemlerde kuru üzüm dağıtımına da başlanacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu sağlık açısından önemi kamu spotlarında da belirtilen süte velilerin öğrencileri teşvik etmesi gerektiğine dikkat çekti.
Okullarda dün dağıtımına başlanan süt Pazartesi, Çarşamba, Cuma olmak üzere haftada üç gün öğrencilere dağıtılacak. Bakanlık tarafından sürekli denetlenen ve okullara haftalık gelecek olan süt uygun koşullarda saklanarak hizmete sunulacak.