Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, aile hekimleri çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla iş bıraktı. Muayene için aile sağlığı merkezlerine gelenler de protesto nedeniyle hekim bulamayınca geri dönmek zorunda kaldı.
Hafta sonu nöbet uygulamasını protesto etmek için öğle saatlerinde Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan SES üyesi aile hekimleri, tepki için iş bıraktıklarını söyledi. Uygulamaya tepki gösteren grup adına konuşan SES Şube Başkanı Ruken Kılıç, "AK Parti Hükümetinin övünerek uygulamaya koyduğu aile hekimliği düzeni, öncelikle koruyucu sağlık hizmetleri alanında faaliyet yürütmesi gerekirken, neredeyse her sağlık kuruluşuna nöbet getirtilerek tüm kuruluşlar muayene ve tedavi yapan birer ticarethaneye dönüştürülmeye çalışıldı. 25 Ocak 2013’te yönetmelik son halini aldı zannedilirken, fazla çalışma ve nöbetler konusu 2014’de yasa ile dayatıldı" dedi.
HEKİMLERE TEPKİ
Basın açıklaması sırasında grubun yanına yaklaşan eli bandajlı olan İlhan Karagöz isimli vatandaş ise elini göstererek, "Pansuman için sağlık merkezine gittim. Hiçbir sağlık çalışanı yoktu. Hastaları mağdur ettiğiniz için bende sizleri protesto ediyorum” diyerek tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI