Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde kar nedeniyle ulaşım sağlanamayan köyde mahsur kalan kalp hastası, aynı zamanda AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi olan Hamdi Cesur, AFAD ekiplerinin çabasıyla hastaneye ulaştırıldı.
Doğanyurt ilçesine bağlı Gürmüdü köyünde ikamet eden ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi de olan kalp hastası Hamdi Cesur (47), etkili olan kar yağışı nedeniyle köyünde mahsur kaldı. Bir süre sonra kalbinde ağrı hissetmesinden dolayı Cesur’un yakınları sağlık ekiplerine haber verdi. Kar yağışı nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapalı olması yüzünden bölgeye paletli araçla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yönlendirildi.
İlçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki köye yaklaşık 5 saatte ulaşabilen ekipler, Hamdi Cesur’u köyünden alarak İnebolu Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.
Hastanede tedavi altına alınan Hamdi Cesur, köyde kar kalınlığının yer yer 1 metreye yaklaştığını belirterek, bundan dolayı da ulaşımın sağlanamadığını söyledi. Cesur’un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.