Gümüşhane’nin merkeze bağlı Mescitli köyünde Aliş adı verilen bir tilki, 3 aydır bir evde kedilerle birlikte yemek yiyor, aile bireyleri tarafından besleniyor.
Köyün Ayranlı Mahallesinde evi bulunan Sebahattin Öztürk (47) bundan 3 ay önce kedilerini beslediği sırada yanlarına gelen bir tilkinin hiçbir problem olmadan kedilerin yemeğine ortak olduğunu gördü.
Kedilerle arkadaşlık kuran ve 3-4 yaşlarında olduğu tahmin edilen tilki bir süre sonra ev sakinleriyle de arkadaşlık kurdu. Hafta sonları evlerine gelen Öztürk ailesinin geldiğini fark eden tilki hemen evin kapısına bitiyor.
Tilkinin acıktığını belli ettiğini ve ‘ben geldim ve acıktım’ şeklinde mutfağın camına vurduğunu belirten Öztürk, şehirden gelirken mutlaka tilki için hazırlıklı gelerek bir şeyler getirdiğini söyledi.
Evin yanına iki yıldır gelip giden tilkinin bu yıl ilk kez yaklaştığını, artık kediler olmasa bile kendi başına eve geldiğini kaydeden Öztürk, “Biz eve geldikten en geç 5-10 dakika içerisinde hemen yanımıza geliyor. Mevsim kış olması nedeniyle doğada pek fazla yiyecek bulamadığı için bazen arabadan iner inmez yanımıza geliyor” dedi.
Tilkinin adını da Alican koyduklarını fakat dişi olduğunu anladıktan sonra “Aliş” olarak değiştirdiklerini dile getiren Öztürk, verdiği yiyecekleri yiyen tilkinin yiyeceklerin bir kısmını da eşine götürdüğünü ve onu da beslediğini, erkek olan tilkinin ise etrafta dolaşmasına rağmen yanlarına yaklaşmadığını söyledi.
Sadece akşamları çıkan Aliş’in eve dışardan gelenlere de alışana kadar yabancılık çektiğini fakat hemen uyum sağladığını kaydeden Öztürk, sakin bir mahallede yaşamaları nedeniyle tilkinin tüm insanlarla bir dostluğu olduğunu belirtti.
Evin içerisine kadar giren Aliş’le birlikte “Ayıdan dost, tilkiden post olmaz” sözünün burada geçerli olmadığını ifade eden Öztürk, “Gayet güzel bir dost. Hayvanlarla da insanlar bir iletişim kurabilir sevgi olduğu müddetçe.” dedi.