Bedir ALTUNOK/KARS, () - İSTANBUL'da bir hastanede hemşire olarak çalışan Dolunay Uluhan'ın 3 yıl önce memleketi Kars'a geldiğinde 'Dolunay Derneği' talebasını görünce "Adıma dernek kurmuşlar" diye çekip paylaştığı fotoğraf, hayatını değiştirdi. Burada kardeşinin engelli olması nedeniyle derneğin kurucu üyesi olan Tolgay Özşimşek ile tanışıp geçen yıl nişanlanan Dolunay hemşire, Kars'ta yaptıkları düğün öncesi, müstakbel eşinin sürprizi ile Dolunay Engelliler Derneği'ne gitti. Gelin ile damadı kapıda karşılayan engelliler, ikramda bulunup, "Dolunay'dan ilk gelin çıktı" dediler.
Kafkas Üniversitesi öğretim elemanları, öğrencileri ile kentte yaşayanların tarafından 2006 yılında kurulan Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tabelası, iki gencin buluşmasını ve mutlu bir yuva kurmalarını sağladı. İstanbul'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan Karslı Dolunay Uluhan, 2012 yılında derneğin önünden geçerken gördüğü tabelanın fotoğrafını çekerek sosyal paylaşım sitesinde 'Adıma dernek kurmuşlar' diyerek paylaştı.
Dolunay Uluhan, bu paylaşım nedeniyle derneğin kurucu üyesi olan İstanbul Avcılar Belediyesi’nde görevli teknisyen Tolgay Özşimşek ile tanıştı. Uzun süren arkadaşlıkları aşka dönüştü ve evlilik kararı alarak nişanlandılar. Yaklaşık 1 yıl nişanlı kalan çift dün de düğün salonuna gitmeden önce damatın sürpriz kararı ile süslenen gelin arabasına binerek Dolunay Derneği’nin yolunu tuttular.
Gelin ve damat, kapıda Dernek Başkanı Bahattin Şeker, Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, şair-yazar Murat Şanlı, damadın engelli kardeşi Tayfun Özşimşek ve derneğin engelli üyelerini tarafından, gelin ile damat ilgiyle karşılandı.
Engellilere hem vefa borçlarını ödemek, hem de düğün öncesi ilk mutluluklarını onlarla paylaşmayı tercih eden Tolga Özşimşek, eşinin adını taşıyan dernekte gelin Dolunay Uluhan ile birlikte alkışlar eşliğinde girip bu kez sevinçlerini paylaştılar. Düğün saati yaklaşınca gelin ve damadın çıkacağı sırada geleneklere göre derneğin kapısı tutularak ve gelin arabasının önü kesilerek bahşiş alındı. Gelin arabasına binen çift yine alkışlarla düğün salonuna uğurlandı.
Damat Tolgay Özşimşek, "Dolunay Derneği’nin kurucusu Bahattin Şeker hocamızın sayesinde burada tanıştık. İlk üyelerinden biriyim. Tayfun kardeşimden dolayı dernekle içli dışlı oldum. Hemen hemen kuruluşundan bu yana ağabeyimle birlikte gelip, gittik. İsmi ‘Dolunay’ olan eşimle bir süredir arkadaştık. Zamanla kader bizi birleştirdi. Düğün öncesi Dolunay Derneği’ne gelerek hem geline hem de dernek üyelerine sürpriz yaptık" diye konuştu.
Gelin Dolunay Uluhan da “Ben burada bulunan bu kadar güzel insana teşekkür ediyorum. Bize bu güzel fırsatı tanıdıkları ve bizi böyle güzel karşıladıkları için hepsine minnettarım. İsmimin böyle güzel bir yerde olması beni ayrıca çok çok mutlu ediyor. Ben 2012 yılında ismimi dernek binasında görmüştüm. Hatta resmini çekip facebook’a koymuştum ‘Adıma Dernek Açılmış’ dedim. Hatta ne olduğunu bilmiyordum. Derneğin üyesi Murat Uluman da yorum yapmıştı ‘Dolunay burası, Engeliler Derneği, burası bizim üye olduğumuz dernek’ demişti. Oradan bilgim olmuştu. Sonra Tolgay sayesinde burayı tanıdım. Gelinliğimle ismimim olduğu derneğe geleceğim hiç aklıma gelmezdi. Dolunay Derneği’nden gelin çıktım" dedi.
Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Bahattin Şeker, "Gelinimiz Dolunay, bizim Atatürk Caddesi üzerindeki dernek binamızı görmüş. O zaman küçük bir oda idi. Hatta facebook'ta yazmış 'benim adıma dernek açmışlar' diye. Tabi işin dönüp dolaşıp dolunay derneğinin güzide insanı ile evleneceği aklına hiç gelmemiş. Çifte ömür boyu mutluluklar diliyor ve bu sürprizleri için de tüm üyelerim adına teşekkür ediyorum" dedi.
Dolunay Derneği Başkan Yardımcısı ve Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak ise şunları söyledi:
“Tolgay Özşimşek kardeşimiz bu mutlu günlerinde Dolunay yengemize böyle bir sürpriz hazırladı. Bizden de destek istediğini duyduğumuz zaman çok sevindik. Çiftimize ömür boyu mutluluklar dileriz. Kars Dolunay Derneği mutlu bir olaya vesile oldu."

FOTOĞRAFLI