Antalya’nın Manavgat ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline HİEBİS Bilgi Sistemi ve Stres Yönetimi konusunda seminer verildi. Seminerde, Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeline Ev Ekonomisti Tülay Küçükali ’HİEBİS Bilgi Sistemi’ konusunda bilgilendirme yaparken, Sosyolog Sonnur Sarıca ise ’Stres Yönetimi’ konusunu anlattı.
Manavgat Kaymakamlığı’nda düzenlenen seminerde Ev Ekonomisti Tülay Küçükali, hizmet içi eğitimlerin, online sistem (HİEBİS) üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek, hizmet içi bilgi sistemine giriş, bilgi güncelleme, eğitim başvuru şartları ve süreci konusunda bilgi vererek sisteme giriş ve kayıt işlemlerini uygulamalı olarak gösterdi.
Stres konusunda sunum yapan Sosyolog Sonnur Sarıca da, stresin fizyolojik etkileri, pozitif ve negatif stres, stresin belli seviyede tutulmasının önemine dikkat çekti. Sarıca, insan ilişkilerinde kullanılan dilin önemi, anı yaşama, öfke kontrolü, gelişim evreleri konularında da bilgiler verirken, olumsuz düşünce yapısının bir süre sonra kişiye yerleştiğini ve her konuya olumsuz yaklaşmaya başladığını anlattı. S