Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yöneticileri, Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu UZEM Mekatronik Bölümü öğrencilerinin geliştirdiği yapay kol projesine tam not verdiler.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Meclis Başkanı Hasan Ergen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, farklı yaşlardan 32 kişinin oluşturduğu ‘El Cezeri’ gurubunun yaptıkları dönem projesi olan ‘Feda’ isimli yapay kol çalışması hakkında Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner’den bilgi aldılar.
“Üreten Türkiye’de Amasya’nın da yarışın içinde olduğunun göstergesi olan bu çalışmalar, üretenlere ilham verecek. Üretime katkı payımızı sürekli arttırmayı planlıyoruz” diyen Doç. Dr. Öner, bugüne dek Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak birçok ödüllü proje yarışmalarında casus araç, güneş enerjili motosiklet, uzaktan kumandalı araçlar gibi çok güzel örnekler sergilendiğini ve önemli başarılar kazanıldığını belirtti.
Öner, “Üniversitemizin başarısı Amasya’mızın başarısıdır. Bize bu çalışmalarda her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen sayın rektörümüz Metin Orbay’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Feda Öner ve öğrencilerini kutlayan ATSO Başkanı Murat Kırlangıç da, “Üreten bir Türkiye için Amasya TSO olarak her zaman böyle çalışmaların arkasındayız. Bu gelişmeleri yakından takip ederek teşvik noktasında gereken her şeyi yapacağız. Teknolojik yatırımlar bizim için çok önemlidir. Ticaret ve sanayi odalarının asli görevlerinden birisi de bu tür projeleri desteklemektir. Üniversite ile yakın ilişki içinde olacak ve bu çalışmaları her zaman destekleyeceğiz. Sanayiciler olarak, Amasya olarak, Türkiye olarak böyle güzel projeler bizim için gurur kaynağıdır. Bu tür çalışmaların geliştirilmesi önemlidir. Bunun için sanayicilerimizin bu tür projeleri desteklemeleri için buradan çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.