Haber-Kamera: Rasim Emre GÜLBAŞ / İstanbul
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişilik grup saat 11.30 sıralarında Fındıklı Parkı'nda toplandı. Burada grup adına basın açıklamasını Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu'ndan Mücella Yapıcı yaptı. Yapıcı, Fındıklı Parkı ile Kabataş sahilindeki tüm yeşil alanlar ve parkların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaat şantiyesi haline dönüştürülmek üzere yüklenici şirkete teslim edildiğini fiilen öğrendiklerini belirtti.
Parkın 7 Temmuz 1993'te SİT alanı ilan edildiğini dile getiren Mücella Yapıcı, "Doğaya kente ve kentliye zarar vermeden bu talihsiz uygulamadan derhal vazgeçilmelidir. Merkezi-yerel yönetimlerin, ilgili tüm kurumların ve meslek örgütlerinin bu konuda büyük bir sorumluluğu vardır" dedi. Basın açıklamasına mimar Elvan Gökçe Erkmen, eski CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da katıldı. Eylemci vatandaşlar “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" şeklinde sloganlar attı
Basın açıklamasının ardından gruptakilerden 2 kişi parkın içindeki şantiye alanına dikilen demir direklerden birini söktü. İkincisi sökülürken polislerin uyarısı ile grup buradan ayrıldı.