MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, Milletvekili adayları Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, Tarkan Akıllı, Cengizhan Gököz ve Tolga Alıcı ve MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya ile birlikte muhtarlarla buluştu.
MHP Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, ihtiyar heyetinde bulunanlara huzur hakkı vereceğini seçim beyannamesinde bulunduran tek siyasi parti olduklarını anlatırken, "Antalya’nın sorunlarına yıllardır hakimiz ve bu sorunların çözümü için yıllardır Ankara’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü bu şehirde beraber yaşıyoruz. Bu sorunları beraber yaşıyoruz. Ancak bu sorunları maalesef çözemiyoruz. Çünkü çözmek için sizin gibi buraya gelen ya da gelemeyip bizleri destekleyen, bazı baskılara maruz kalan muhtarlarımızın bu iktidar değişikliği yapmasına ve bizi iktidara getirmesine ihtiyacımız var. Aksi takdirde biz uyarılarda bulunuyoruz. Kanun teklifleri veriyoruz en az 3 kez soru önergeleri verdik ancak yasayı çıkartamadık" dedi.
Öncelikle yerel yönetimlerle ilgili kanunu değiştirerek işe başlayacaklarını söyleyen Günal, "Diğer siyasi partilerin seçim beyannamesinde olmayan sadece bizim beyannamemizde olan ihtiyar heyeti üyelerimize huzur hakkı vereceğiz. İlk defa bunu taahhüt ettik. Ancak mahallerimizin bütünşehir uygulamasından dolayı başka sorunlarla karşı karşıya kaldı. Köylerden mahalleye dönüşümden dolayı sorunlar oluştu. Bu sorunları çözmek için tekrardan kapanan belediyeleri açacağız. Nüfusa göre hizmet maalesef gelmiyor. Biz bu sorunlar başta olmak üzere hepsini 7 Haziran’dan sonra tek başına iktidar olarak çözeceğiz" diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya il Başkanı Ali Adnan Kaya ise konuşmasında, "7 Haziran da iktidar olarak muhtarlarımız başta olmak üzere yerel yönetimlerin daha kuvvetli hale getirilmesi için yasalar çıkartacağız. Bizler çiftçimizin, emeklimizin, memurumuzun, esnafımızın, dul ve yetimimizin, asgari ücretle geçim kavgasına düşen halkımızın sorunlarına kökten çözüm üretirken, iktidarın ise halkımız için hiçbir projesi bulunmuyor" ifadelerini kullandı.
Türkiye’de asgari ücretle geçinen yaklaşık 50 Milyon vatandaşın olduğunu belirten Milletvekili adayı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul ise, "Ülkemizdeki açlık sınırı Bin 394 TL olarak açıklandı. 77 Milyon vatandaşımızdan kaç kişi açlık sınırı altında kaç kişi değil. Bu ülkede 6 Milyon 885 Bin kişi işsiz var. Bu ülkede 4 Milyon 962 Bin asgari ücretle geçinen vatandaşımız bulunuyor. Bu ülkede 50 Milyon kişi açlık sınırı altında yaşamını sürdürürken,nasıl istikrar olduğu söylenebilir?" dedi.