Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yırtıcı yaban hayvanlarının açlıktan ölmemesi ve taşradaki yerleşim merkezlerine inmesinin önüne geçmek için doğaya her gün değişik gıda maddeleri ve yiyecek bırakılıyor.
Beyşehir İlçe Kaymakamlığı’nın himayesinde Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefliği tarafından ilçeye bağlı Huğlu Mahallesi’ndeki ormanlık ve doğanın muhtelif açık alanlarına yaban hayvanları için yiyecek ve gıda maddeleri bırakıldı. Huğlu Avcılar Derneği ile Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü’nün de desteğiyle Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener,kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle sakinlerinin de katıldığı doğayı yemleme faaliyetinde doğaya yırtıcı hayvanlar için esnaflardan temin edilen kırmızı et ve tavuk eti atıkları, sakatat, bayat ekmek, keklik, tavşan ve kuşlar için ise havuç, marul, pazar atığı gıdalar bırakıldı.
Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, yaptığı açıklamada, Beyşehir’de de ağır kış şartlarının devam ettiğini belirterek, doğada yaşam süren yaban hayvanlarının gıda ve yem bulma noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Yaban hayvanlarının açlıktan ölmemesi ve özellikle kurt, domuz vb.yırtıcı hayvanların yerleşim merkezlerine inerek insanlara rahatsızlık vermemesi için Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü’nün il genelinde seferberlik başlattığını belirten Şener, "Biz de Beyşehir’de kaymakamlığımızın himayesinde, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum ve avcı dernekleri ile off-road kulübümüz tarafından Huğlu mahallemizde doğayı yemleme faaliyeti icra ettik. Bu ağır kış şartları devam ettiği sürece her gün farklı bir mahallemizde veya bölgemizde bu tür faaliyetleri devam ettireceğiz" dedi.
Şener, gıda ve yiyecek temini konusunda kendilerine destek veren esnaf ve kuruluşlara teşekkür ederken, vatandaşları da bu tür faaliyetler içerisinde olmaya çağırdı. Her vatandaşın evinde mutlaka doğaya bırakacağı bir gıda maddesi olduğunu vurgulayan Şener, “Bu bir yemek artığı, ekmek artığı, elma, armut ve portakal artığı olabilir. Bunları çöpe atmasınlar. Hemen evlerinin önündeki alanlara, bahçelerine, çatı ve damlarına, balkonlarına bıraksınlar. Bunları mutlaka yiyen bir sokak kedisi, köpek ya da kuşlar olacaktır. Şu anda bir metre bile açık alan bulamayan bu hayvanlar gıda bulmakta sıkıntı çekiyor, bazıları donarak ölüyor. Bunlara meydan vermemek için vatandaşlarımızın zaten duyarlı olduklarını biliyoruz ama biraz daha bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.