AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Mersin halkının yeni yılını ve 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı.
AK Parti İl Başkanı Taşpınar, yeni yıl ve 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Taşpınar, “93 yıl önce Mersinlilerin birlik ve beraberlik içerisinde verdikleri kurtuluş mücadelesi yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, insanüstü bir gayretle topyekun bir direnişi zafere dönüştürmüşlerdir. Bağımsızlık ruhuyla zor ama bir o kadar da onurlu bir savaşla bir kale daha işgalcilerden geri alınmış ve Mersin bağımsızlığını kazanmıştır. Ecdadımızın bize bıraktığı bu emanete sahip çıkarak geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız kenti, barışın, dostluğun, huzurun ve hoşgörünün olduğu çağdaş bir Mersin olarak bırakmaktır” dedi.
Canlarını hiçe sayarak işgalcilere karşı mücadele ederek hayatını kaybeden bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyen, gazilere şükran, minnet ve saygılarını sunan Taşpınar, şöyle devam etti: “Tüm Mersin Halkı’nın 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Türk milleti, farklı değerleri bir arada yaşatan, farklılıkları zenginlik kabul eden bir millet olarak, tüm unsurlarıyla, tüm etnik kökenleriyle, tüm inanç grupları ve mezhepleriyle yıllar boyunca olduğu gibi gelecekte de iç içe, dostça, kardeşçe, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Mersin halkının yeni yılını kutluyor, ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için huzur ve barış dolu aydınlık bir gelecek temenni ediyor, 2015 yılının hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim."