Kastamonu, 51. Kütüphane Haftası kutlamaları başladı.
İL Halk Kütüphanesinde düzenlenen törenle başlayan kutlamalar çerçevesinde, 51’inci yıl anısına geçmişten bugüne kütüphane haftası konulu sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından öğrencilerin karakalem ile yaptığı resim sergisinin açılışı yapıldı. Vali Şehmus Günaydın, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sergiyi gezdi.
Sergide, kitapları inceleyen Vali Günaydın, Babaş ve Bal, ayrıca ilgisini çeken bir kitabı da okumak için kütüphaneden aldılar.
Törende konuşan Vali Şehmus Günaydın, kitapların büyük bir nimet olduğunu belirterek, teknolojik gelişmelerin kütüphanelere olan ilgiyi azaltsa da kütüphaneye olan ilginin arttırılmasının yöntemlerinin bulunması gerektiğini kaydetti.
Kitaba ulaşmanın artık zor olmadığını ifade eden Vali Günaydın, “Yeter ki okumaya meraklı olalım, kitap dostu olalım. Bir şekilde çocuklarımızı kitaplarla dost yapabilmemiz lazım. Küçücük hayatımızda, küçücük dünyamızda yeni pencereler, yeni ufuklar, yeni dünyalar açmak, hayatımızı zenginleştirmek, hayatımızı büyütmek, etki alanımızı büyütmek, hayal dünyamızı büyütmek, düşünce kapasitemizi genişletmek, bunun için kitap okumaktan başka bir yol yok” diye konuştu.
Kütüphane haftası dolayısıyla halkı okumaya teşvik edici, öğrencilere kütüphaneyi tanıtıcı etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Kastamonu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Göçmen ise, kütüphanelerin birçok ülkede sadece ödünç kitap alıp-iade etme veya araştırma yapmak üzere kullanılmadığını belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Günaydın, Başkan Babaş, Garnizon Komutanı Bal ve Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, en çok kitap okuyan, lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerine çeşitli hediyeler verdiler.