İş güvencesini sağlamak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, taşeron işçilerin de sendika üyesi olabilmesinin önünü açtı. İki haftalık süreçte bine yakın işçi sendika üyesi oldu. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “1 Mayıs emek, dayanışma ve özgürlük günüdür. Örgütlü mücadelenin önünü açmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
BİNE YAKIN ÇALIŞAN SENDİKALI OLDU
Son yerel seçimlerin ardından taşeron işçilerin maaşlarında önemli ölçüde iyileştirme yapan ve işçilere verilen sosyal yardımları da neredeyse iki katına çıkartan Karşıyaka Belediyesi, bu kez de taşeron işçilerin sendika üyesi olabilmesinin önünü açtı. Son iki haftada, belediyenin farklı birimlerinde görev yapan bine yakın işçi, sendika üyesi olarak, örgütlü mücadeleye ilk adımı attı.
İŞ GÜVENCESİ
Sendikalı olarak iş güvencesine kavuşan işçiler, önümüzdeki süreçte maddi ve sosyal pek çok imkandan faydalanacak. Maaşlarda iyileştirme, erzak yardımı, sosyal desteklerden de yararlanacak olan taşeron işçiler, zaman içinde çeşitli ikramiye haklarına da kavuşacak.
“HER ZAMAN İŞÇİNİN YANINDAYIZ”
Göreve geldiği günden bu yana; işçinin, emeğin ve örgütlü mücadelenin yanında olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İşçilerimizin hak ettikleri sosyal statüye kavuşabilmeleri için ilk günden bu yana çalışıyoruz. Önce söz verdiğimiz gibi maaşları iyileştirdik. Sonra sosyal yardımları artırdık. Şimdi de örgütlü mücadelenin ve iş güvencesinin önünü açtık. Çalışanlarımız, kendi özgür iradeleri ile sendikaya üye olabiliyorlar. Emekten, özgürlükten ve iş barışından yana tavrımızı koruyacağız. Her zaman işçimizin yanında olacağız” dedi.