Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği bu yıl 45. kez kapılarını açan ve Hollanda’da düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı’nda yerini aldı.
Kısa adı DİTAB olan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, 13-18 Ocak arasında Hollanda’nın Utrecht kentinde düzenlenen 2015 Uluslararası Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarında yerini aldı. Didim’in tanıtımı için fuarda Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş, Didim Turizm Derneği Başkanı ve Palm Wings Beach Resort Genel Müdürü Ercüment Alkaner, Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Başkanı ve Medusa House Otel sahibi Mustafa Şentürk, Venosa Beach Resort Genel Müdürü Murat Üner, Mutlu Apart Otel sahibi Mustafa Mutlu, Auroom ve Majesty Tarhan Otel yetkilileri de yer aldı.
146 ülkeden aralarında tur operatörleri, oteller, seyahat acenteleri ve tanıtma bürolarının da bulunduğu 1650 firma tanıtım çalışması yaparken Türkiye, 800 metrekare büyüklüğündeki stantla fuarın en büyük 10 katılımcısı arasında yer aldı. Kültür Bakanlığı’nın Aydın standı içinde yer alan Didim standına ilgi oldukça yoğun oldu. Didim standını Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun ile Muğla’nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinin Belediye Başkanları da ziyaret etti.
Didim standında ziyaretçilere yeni hazırlanan Didim broşürü ile otel rehberi, İngilizce Didim tanıtım CD’si, Didim amblemli çanta ve kalem gibi tanıtım malzemeleri dağıtılıyor.
Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş, son yıllarda Didim’e Hollanda’dan da turist geldiğini söyledi. Utrecht Turizm Fuarı’na bu yıl altıncı kez katıldıklarını belirten Karataş, “Didim’e gelen Hollandalı turist sayısında her yıl artış yaşanıyor. Bu artışta uluslararası fuarlara katılmamızın büyük rolü var. Utrecht Fuarı’nda sadece Hollanda’dan değil Almanya, Belçika, İngiltere’den de tur operatörleri var. Bu konuda bilgilendirmelerde bulunuyoruz. İlk gün ilgi yoğun oldu, bu yoğunluğun etkisini yaz sezonunda etkisine göstermesini bekliyoruz” dedi.