AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mustafa Çalışkan, tarımın Adana için vazgeçilmez olduğunu söyledi.
Çalışkan, Türkiye’nin ilk sanayileşen bölgelerinden birisi olan Adana’nın tarıma dayalı sanayi kollarında Marmara Bölgesi’nden sonraki, en sanayileşmiş bölge konumuna geldiğini ifade etti. Çalışkan, "1980’lerden sonra Adana tarımda çeşitlendirme sürecine girmiş, turunçgiller üretimi ve seracılık giderek önem kazanmaya başladı. Tarihi sürece baktığımızda tarım Adana’nın doğal sigortasıdır. Tarım Adana için stratejik bir güçtür” dedi.
AK Parti hükümetlerinin tarım politikaları ile Adana’da üretimin yanında kalite verimliliğin de arttığını belirten Çalışkan, “Adana tarım sektörüne, bitkisel üretimden hayvancılığa, kırsal kalkınmadan güvenilir gıdaya kadar birçok alanda önemli miktarda kaynak aktarılmıştır. Hükümetin yaptığı tarımsal desteklemeler beklenen sonucu vermiştir. Adana’nın tarımsal potansiyeli çok yüksektir. Bereketli topraklara sahip Çukurova Bölgemizin merkezi konumundaki Adana, tarımda daha iyi bir yede olmayı hak ediyor“ şeklinde konuştu.
Adana’nın zengin doğal kaynaklara, ekolojik koşullara ve geniş arazilere sahip olduğunu söyleyen Çalışkan, “Adana tarımsal potansiyeli yüksek bir ilimizdir. Adana, Türkiye’nin bereketli topraklarında kurulmuş Akdeniz metropolüdür. Bu bereketli topraklarda 1370 metre yüksekliğe kadar tarım yapılıyor ve çok çeşitli ürün yetiştiriliyor. Adana’nın tarımsal altyapısı çok gelişmiştir. Tarımda yeni teknolojilerin kullanılmasıyla Adana, ülkemizi tek başına besleyecek potansiyele sahiptir” ifadelerini kullandı.