Bingöl’de öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, bu sene geçen yılki başarının üzerine çıkılması gerektiğini belirterek, "Eğer, biz bu sene geçen seneki başarının üstüne çıkamazsak, başarılı olduğumuzu ifade edemeyiz” dedi.
Bingöl’de Genişletilmiş Zümre Öğretmenler Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Başkanlığı’nda, şube müdürleri ve ildeki lise müdürleri ile fizik, kimya ve biyoloji öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Sarı, başarının arttırılması gerektiğini ifade ederek, “Bu sene, geçen yıl ki başarının mutlaka üzerine çıkmalıyız. Eğer, biz bu sene geçen seneki başarının üstüne çıkamazsak, başarılı olduğumuzu ifade edemeyiz. Başarı alkışlanacak bir sonuçtur, başarısızlık alkışlanacak, övülecek, takdir edilecek bir durum değildir. Başarı sağlıklı insanların da arzu etmesi gereken, talep etmesi gereken bir şeydir. Özel hayatımızda başarısız olmayı arzu eden kimse yoktur. Onun için biz sizlerden, size teslim etmiş olduğumuz öğrenciler için derse gelmeden önce çalışarak derse girmenizi istiyoruz. Sadece ders çalışma yükümlülüğü öğrenciye ait değil. Sizler de çalışacaksınız, öğrenci de çalışacak, anne, baba da onları motive edecek. Biz çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlar ekonomik sınıflarını öyle atlayacaklar” dedi.
Öğretmenlerin değerler eğitimi vermesi gerektiğini ifade eden Sarı, “Çocuklarımızın matematik, fizik, kimya öğrenmesi kadar çok daha önemli bir konu var. O da değerler eğitimidir. Hiçbir öğretmen arkadaşımız ‘ben sadece fizik, kimya öğretmekle görevliyim’, dememelidir bunun yanında değerler eğitimini de çocuklarımıza aşılamalıdırlar. Öğretmen, eğer kendisi, haliyle öğrenciye örnek olabiliyorsa o zaten çocuk için çok önemli bir rehberdir. Öğretmen bir defa, temiz, dürüst, nezaketli ve kibar olmalıdır. Zaten bu söylediğimiz öğretmen vasfı değil, insan olmanın vasfıdır. Güler yüzlü, tatlı dilli olacağız. Güler yüzlü, tatlı dilli öğretmenler, çocukları tarafından, öğrencileri tarafından sevileceğinden dolayı başarıya ulaşmak çok daha kolaydır” ifadelerini kullandı.
Eğitim seviyesinin yükseltilmesinin planlı, koordineli, eş güdümlü ve projeli bir şekilde idareci ve öğretmenlerin üstün gayretleriyle gerçekleşeceğini ifade eden Sarı, bu anlamda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.