Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Kanal 5 TV’de canlı olarak yayınlanan Hami Fiskeci’nin sunuculuğunu yaptığı Ankara Özel isimli programa katılarak, Erzincan’da yapılan yatırımlar, projeler ve Erzincan’nın genel durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Programda Hami Fiskeci’nin sorularını cevaplandıran Vali Kahraman, Erzincan’ın kültürel, tarihi, turizm ve tarım alanındaki zenginliklerinden bahsetti. Erzincan’ın gezilebilecek ender şehirlerden biri olduğunu belirten Vali Kahraman, kentin turizm, doğa sporları ve tarım alanında iddialı bir şehir olduğunu söyledi.
Röportajda Erzincan’a son yıllarda yapılan yatırımlarla ulaşımdan sanayiye, tarımdan turizme, eğitimden sağlığa her alanda Erzincan’da büyük bir gelişim yaşandığını ifade eden Vali Kahraman konuşmasına şu görüşlerle devam etti; “Turizm alanın da gerçekleşen yatırımlara paralel olarak tüm kesimlerle yakında bir toplantı yapacağız ve ortaklaşa bir kitap oluşturarak yurt içinde ve yurtdışındaki turizm firmalarıyla iletişime geçeceğiz, onları ilimize çekeceğiz.”
“Kemaliye Karanlık Kanyon üzerinde dünyanın en yüksek kanyon köprüsünü yapacağız. Yüksekliği 510 metre, uzunluğu 620 metre olacak. Adı, ‘Sırat on Fırat’ olacak. Sayın Kalkınma Bakanımızdan söz aldık, İnşaallah bu sene yapımına başlayacağız.” dedi.