Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mustafa Kemal Atatürk’e 'Başöğretmen' unvanının 24 Kasım’da verildiğini hatırlatan Özel, öğretmenler için "Silahlı Kuvvetlerimizin gelecekteki başarısında rol oynayacak öğrencileri yetiştirmek gibi büyük ve ağır bir sorumluluğu taşımaktasınız." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama "Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100'üncü doğum yıl dönümü olan 1981 yılından bu yana, kendisine "Başöğretmen" unvanının verildiği 24 Kasım günü, ülkemizde öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. İlanının 90'ıncı yıl dönümünü kutladığımız bugünlerde, Cumhuriyetimizin "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller"ini yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun. Sizler, ülkenin yarınlarına adanmışlığın, sevginin, fedakârlığın ve hoşgörünün mümtaz birer timsali olarak, istikbalimizin teminatı gençlerimizi geleceğe hazırlamak ve ifa edecekleri görevler ile Silahlı Kuvvetlerimizin gelecekteki başarısında rol oynayacak öğrencileri yetiştirmek gibi büyük ve ağır bir sorumluluğu taşımaktasınız” denildi.

İnsana ve eğitime yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Öğrencilerinizi, Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini özümsemiş, millî ve kültürel değerlerimizle evrensel ahlaki değerleri kişiliğinin bir parçası hâline getirmiş, insan haklarına ve hukuka saygılı, cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine içtenlikle bağlı, vatan, millet, bayrak ve meslek sevgisiyle, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla dopdolu, bilimsel, fiziksel ve ruhsal anlamda donanmış gençler olarak yetiştirmek için büyük bir gayret içinde olduğunuzu memnuniyetle müşahade ediyorum. Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Memleketi, milleti kurtarmak isteyenler için, vatanseverlik, temiz yüreklilik, fedakârlık gerekli olan özelliklerdendir. Fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumu asrın gereklerine göre ilerletebilmek için bu özelliklerin yanında, ilim ve fen lazımdır. İlim ve fenle ilgili faaliyet merkezi ise mekteptir. Okul genç beyinlere, insanlığa hürmeti, millet ve memlekete sevgiyi, şerefi ve bağımsızlığı öğretir.' sözüyle çizdiği hedefler doğrultusunda yürüttüğünüz çalışmalarınızı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim, irade, özveri ve kararlılıkla sürdüreceğinize olan inancım tamdır. Bu vesileyle, başta Ebedî Başkomutanımız ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen öğretmenlerimizden ebediyete intikal edenleri rahmet, minnet ve şükranla anarken, tüm değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar, kendilerine başarı ve esenlikler dilerim."