AK Parti Eskişehir Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Arzu Çiçek, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Füsun Yenilmez’i makamında ziyaret etti.
İki bilim kadını buluşmalarında; derneğin ulusal ve uluslararası yürütülen çalışmalarını ve yapılması gerekenleri değerlendirdi. Üniversite mezunu kadınların ülke kalkınmasına katkıda bulunmaları, ortak çalışma ve yardımlaşma ile kadını güçlü bir konuma getirmeyi hedeflediklerini belirten Yenilmez, “Yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteli kadınlarımızla birlikte, ülkemizi, bilimsel faaliyetlerimizi ve bilim kuruluşlarını çeşitli eğitim programları ve projelerle tanıtıyor ve ortak projelere imza atıyoruz. Üniversiteli lisans ve lisansüstü kız öğrencilere burs ve ödüller vererek, çalışmalarında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Seminer, konferans, sempozyum ve paneller düzenleyerek kadınlarımızı sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim, sağlık, hukuk ve birçok konuda bilgilendirerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ayrıca, kadın istihdamının artması, kadınlara yönelik tüm problemlerin çözümü, her alanda söz sahibi olmaları için her türlü platformda farklı konuları tartışıyoruz” dedi.
“KADININ EĞİTİMLİ OLMASI TOPLUMUN EĞİTİMLİ OLMASI DEMEK”
Prof. Dr. Arzu Çiçek ise; üniversiteli bir kadın olarak, kadınları toplumun eğitilmesi ve aydınlatılması konusunda çok önemli bir faktör olarak gördüğünü belirtti. Çiçek, "Kadının eğitimli olması tüm toplumun eğitimli olması demektir. Özellikle bilimsel çalışmalarla, ülkenin güçlenmesine ve kalkınmasına katkısı tartışılmaz. Kadın akademisyenlerin ve üniversite mezunu kadın sayısının gün geçtikçe artması ve uluslararası arenada isimlerinden söz ettirmeleri Türk kadınını dünyada farklı konuma getirmiştir. Nazik, kibar, ahlaklı, sevecen, hoşgörülü, bir o kadar da çalışkan kadınlarımızın her türlü işin üstesinden geldiğini biliyoruz. Ancak, çağdaş olma ve ilerleme yolunda eğitimlerinin önünün açılması, maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarının giderilmesi yani desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda öğrencilerimize destek veren pek çok kurum ve kuruluş var. Bu kuruluşlardan birisi olduğunuzu biliyorum. Bu vesile ile buradan, öğrencilerimizin eğitimine destek veren derneğinize ve diğer kuruluşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca, son dönemlerde yaptığınız uluslararası projelerde kolaylık ve başarılar dilerim.”