Hakkari’de, yağışlara dayanamayan bir toprak ev çöktü.
Hakkari’nin Geçitli köyünden göç ederek şehre yerleşen ve Yeni mahallede tek katlı toprak ev yaparak yaşam mücadelesi veren Alaattin Çiçek isimli vatandaşın evi yağışlara dayanamayarak çöktü. Can kaybının yaşanmadığı çökmede açıkta kalan Çiçek ailesi, komşularına ait bahçede çadır açmak zorunda kaldı. Yağmurun etkisiyle kaldıkları çadırları da su alan aile, yetkililer ve vatandaşlardan yardım istedi.
Aile reisi Alaattin Çiçek yağışlardan dolayı evlerinin bir bölümünün çöktüğünü belirterek, geriye kalan kısmı yoldan geçenlerin üzerine çökmemesi için kendisinin yıktığını belirtti. Çiçek, Geçitli köyünden göç ederek şehre yerleştiklerini belirterek "İşsizim, inşaatlarda çalışarak geçimimi sağlıyorum. Tek katlı toprak evde sekiz nüfus yaşıyoruz. Yağışlarla birlikte evimizin bir bölümü hasar gördü ve evden çıkmak zorunda kaldık. Komşumuza ait evin bahçesinde derme çatma bir çadır kurarak barınıyoruz. Yağışla birlikte çadır su almaya başladı. Evimizin yeniden inşası için yetkililer ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz” dedi.
Anne Cane Çiçek de, 6 çocuk annesi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte görüyorsunuz evimiz bu hale geldi, perişan olduk."
Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin aileye yardım için çalışma başlattığı belirtildi.