Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, sosyal sorumluluk ve kardeş okul projeleri kapsamında Erzurum’a gelen İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini Büyükşehir Belediyesi’nin Abdurrahman Gazi Türbesi Divan-ı Gazi Tesisleri’nde ağırladı. Öğrencilere ve öğretmenlere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in selamlarını ileten Genel Sekreter Kiremitci, öğrencilerle sohbet ederek Erzurum’la ilgili izlenimlerini dinledi.
Erzurum’a gösterdikleri ilgiden dolayı İstanbul’dan gelen konuklarına teşekkür eden Genel Sekreter Kiremitci, "Erzurum’u gezerken iyi gözlemleyin. Önümüzdeki yıl tekrar geldiğinizde farklılıkları göreceksiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da önemli değişimler gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda yapacağınız ziyaretinizde sizlerin Erzurum’la ilgili gözlemlerini tekrar dinlemek istiyorum." dedi.
Sosyal sorumluluk ve kardeş okul projeleri kapsamında 14 yıldır her kış mevsiminde Erzurum’u ziyaret eden İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Erzurum’daki kardeş okullara yardımlarda bulunuyor. Her geldiklerinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden destek aldıklarını vurgulayan Okul Müdürü Halil İbrahim KOPAN, desteklerinden dolayı Başkan Mehmet Sekmen’e ve ekibine teşekkür etti.
İstanbul Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak Erzurum’a, hem Doğu Anadolu’nun nadide bir şehri olduğu, hem de tarih ve kültürünün yüksek olduğu için, 14 yıldır özellikle her kış mevsiminde geldiklerini belirten Okul Müdürü Kotan," Öğrenci ve öğretmenlerimize Erzurum’daki Kış Turizmini yerinde göstererek tanıtmayı, kayak ve kış sporlarını öğretmeyi, öğrencilerdeki yardımlaşma duygusunu geliştirerek, tarih bilincini aşılanmayı hedefliyoruz". dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci tarafından, Proje Sorumluları ve tüm öğrencilere kitap hediye edildi.