Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Meclis üyeleri hafta sonunda Palandöken İlçesine bağlı 5 köy Mahallesini ziyaret etti. Toparlak ile başlayan ziyaretler sırasıyla, Yıkılgan, Çeperli, Sığırlı ve Güllü köyleriyle devam etti. Yapılan ziyaretlerden oldukça memnun kalan mahalle sakinleri köylerine ilgi ve alaka gösterilmesinden dolayı başkana teşekkür ettiler.
KONUMUZ HİZMET’
Köy Konakların da ağırlanan Başkan Bulutlar, burada köylülerin sorunlarını dinledi. Yapılan ziyaretler de konuşan Belediye Başkanı Bulutlar, köylüler tarafından samimi bir şekilde karşılanmalarından dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade ederek, “Bizlere çay ikram ettiniz, çayınız şekeriniz güler yüzünüz ve sohbetiniz oldu. . Bizim sohbetimizin konusu belli, hizmet. Zaten düzenli olarak köylerimizi ziyaret ediyoruz ve sizlerin taleplerini dinliyoruz. Yeni yasa itibariyle köyler sorumluluk alanımıza girdiği günden beri köylerimiz daha da güzelleşmesi ve hizmetlerden faydalanması için belediyemizin yıllık çalışma programına aldık. Yetki almada gücümüz yettiğince hizmet getirmeye çalıştık buralara.
KÖYLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ’
Köylere yapılan hizmetleri anlatan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geçmiş dönemde şehirlerde olmayan yolların köylere yapıldığının altını çizdi. Köylerde imar planı yapacaklarının bilgisini veren Başkan Bulutlar, “ Büyükşehir Belediyemizle birlikte bütün köylerimizin imar planlarını yapacağız. Planların alt yapıları hazır. Her şey tamam şimdi yerleşim alanında çizgiler çizeceğiz. Yerleşim alanlarını büyüteceğiz. Köyleri koruyacağız. Bütün köylerimiz batı köylerimiz gibi olacak tabii bu kısa zamanda olmaz. Bu bir süreçtir bu süreci çok iyi değerlendirerek inancımızı koruyarak samimi bir şekilde çalışarak hedefimize ulaşacağız. Köylerimize önem veriyoruz. Bu önemi verdiğimizi göstermek adına görüyorsunuz, köy sokakları kilit taş ile döşeniyor, çocuk oyun parkları yapıldı, cami minareleri, cami tuvaletleri, cami ve okul bahçeleri ile taziye evleri yapılıyor. Daha çok hizmet için bizlerin de daha güçlü olması lazım bu güç sizde bu gücü bir kere daha bizlere verin bizler de daha çok hizmet edelim” dedi.
KÖYLERİMİZİN GÜZELLEŞTİĞİNİ GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, Sığırlı ve Güllü mahallelerin de halkın taleplerine kulak verdi. Başkan Bulutlar, burada yaptığı konuşmada, köylerin her geçen gün güzelleştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi. “Köylere çıktığım zaman ben dinleniyorum. Bugün benim dinlenme günüm. Köylerimizin 10 yıl önceki haliyle büyük fark var. Hizmeti seviyoruz. Köy yollarınızın sokaklarını kilittaş ile döşenmiş olarak gördüğümde mutlu oluyor ve bütün yorgunluğumu unutuyor. Biz halkımızı seviyoruz. Sevgimizi de yaptığımız hizmetlerle gösteriyoruz” şeklinde konuştu. ‘
HİZMET KERVANI DEVAM EDECEK’
Hizmet kervanını devam edeceğini vurgulayan Başkan Bulutlar,“ Bu kervanı adı hizmet kervanıdır. Kervanı Allah can sağlığı verdiği sürece devam edecek. Bize bir emanet verdiniz, bizi seçtiniz hep beraber köylerimizi Batının köylerinden daha güzel hale getireceğiz çünkü biz Batından geri değiliz” dedi.