Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin şehit olmasıyla ilgili Akhisar’da görülen dava öncesinde şehit aileleri ile polis arasında arbede yaşandı. Duruşma saat 09.30 da başlaması gerekirken, ailelerin içeri alınması nedeniyle biraz gecikmeli başladı. Duruşmaya her kurumdan bir gazeteci alındı.
Mahkemenin şehit aileleri yakınlarından yalnız bir kişiyi duruşma salonuna alınmasına tepki gösteren aileler, bir müddet polisle tartıştı. Tartışmaya baro avukatları müdahale ederek, ailelerin içeri alınmasını istedi. Bir avukat, emniyet amiriyle ailelerin alınması için baskı yaptı. Ardından bir grup madenci yakını üzerleri aranmadan barikatı aşarak içeri girdi.
AİLELER ÜZERLERİNİN ARANMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Madencilerin yakınları, üzerlerinin aranmasına tepki gösterdi. Polis, ailelerin tepkisine ‘Biz sizi korumak için buradayız’ diye yanıt verdi. Aileler ise "Siz, kimi kimden koruyorsunuz, bizim ciğerimiz yanıyor. Benim oğlumun kapısını kapattılar, yaktılar” diye karşılık verdi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Saat 09.30’da başlayacak olan duruşma, ailelerin içeri alınma sürecinin uzaması üzerine saat 10:30’a ertelendi. Duruşmaya her kurumdan bir gazeteci alındı.