Serhan TÜRK/İSTANBUL, () - 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın teknik ve idari kadrosu basınla bir araya geldi.

11-28 Haziran tarihleri arasında Macaristan ve Romanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı Teknik ve İdari Kadrosu basınla bir araya geldi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan basın toplantısına TBF Yönetim Kurulu Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Kadın Takım'ın yeni baş antrenörü Ekrem Memnun, A Milli Kadın Takım'ın yeni genel menajeri Arzu Özyiğit, TBF yetkilileri ve davetliler ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, "A Milli Kadın Takımın yeni yapılanmasında Ekrem Memnun ve Arzu Özyiğit ile birlikte yeni bir döneme başlıyoruz. Öncelikle bu dönemin herkese hayırlı olmasını dilerim. Ekrem Memnun şu an Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden bir tanesi. Ceyhun Yıldızoğlu, döneminde büyük işlere imza attı. Ekrem Memnun, kendisini uzun yıllardır takip ettiğim, Avrupa şampiyonu olmuş bir antrenör. Arzu Özyğit de uzun yıllar milli takım kaptanlığı yapmış ve basketbol oynamış sporcu kardeşimiz. Milli takım son yıllardaki başarısını devam ettirecek. Ekrem Memnun ve Arzu Özyiğit'e başarılar diliyorum. Onlarla çalışmaktan büyük memnuniyet duyacağız" dedi.

Ay Yıldızlı takımın son yıllarda büyük başarılara imza attığını beliren TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, "Bildiğiniz gibi A Milli Kadın Basketbol Takımımız, son beş yıldır dünyada ve Avrupa'da ses getiren başarılar kazandı. Takım sporlarında ilk defa olimpiyatlara katıldı. Dünya dördüncülüğünden sonra teknik ve idari kadroda oluşan boşluklar nedeniyle bir yapı değişikliğine gittik. Basketbol tarihimizin en değerli hocalarından birisi olan ve Kadınlar Avrupa Lig'nde şampiyonluğa ulaşan Ekrem Memnun başantrenör olarak göreve geldi. Milli takımlarda uzun yıllardır görev yapan, herkesin sevdiği bir isim olan Arzu Özyiğit Milli Takım Menajeri oldu. Her ikisiyle de iki yıllık sözleşme imzaladık. Federasyonumuzun görev süresi 2016 Kasın ayında dolacağı için bu anlaşmaları 2 yıllık imzaladık. Görev süreleri boyunca Ekrem Memnun ve Arzu Özyiğit'e başarılar dilerim. İki milli takımımızın da en önemli hedefi bu yaz Olimpiyat Oyunları'na katılmak" diye konuştu.

A Milli Kadın Takım'ın yeni başantrenörü Ekrem Memnun ise konuşmasında şunları söyledi:

"Hayatımda yeni bir dönem başladı. İlk defa milli takımda görev alacağım. O konuda çok tecrübesizim. Ama şu ana kadar ki en önemli görevin teklif edilmesini de düşünmeden kabul ettim. Çok başarılı bir milli takım var. Bundan birkaç yıl önce bu başarılar söylenmiş olsa, 'Rüya görüyorsun' denecek başarılar. Bizim görevimiz bundan daha iyiye girmesini sağlamak ve sürdürülebilir olduğunu göstermek. Bu hedef doğrultusunda ciddi çalışmalar yapacağız. Kariyerle ilgili bir düşüncem yok. Eğer olsaydı teklifi daha çok düşünürdüm. Sadece basketbola yapılacak hizmet olarak gördüm. Yönetim Kurulu'na da beni layık gördükleri için yürekten teşekkür ediyorum."

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın yeni başantrenörü Ekrem Memnun'un yardımcılık görevlerini Aziz Akkaya, Özlem Piroğlu ve Mehmet Kabaran üstlenecek.

"Bu görevi bana layık görev TBF Başkanı Turgay Demirel'e ve TBF Yönetim Kurulu'na teşekkür ederim" diyerek sözlerine başlayan A Milli Kadın Takım'ın yeni genel menajeri Arzu Özyiğit, "2005 yılında ev sahibi olduğumuz Avrupa Şampiyonası sonrası milli takımdan ayrılırken, takım kaptanıydım. 10 sene sonra 2015 yılında Avrupa Şampiyonası'na takım menajeri olarak gideceğim. Bu, benim için ayrıca bir mutluluk kaynağı. Jülide Sonat, Canan Erdoğan ve Ceyhun Yıldızoğlu'na kadın basketbolunu buraya taşıdıkları için teşekkür ederim. Zor bir dönem olacak ama biz iddialı insanlarız. İlk hedefimiz Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazanmak. Ekrem Memnun benim Galatasaray'dan eski antrenörüm ve ondan çok şey öğrendim. O günlerde de milli takım antrenörü olmasını istiyordum. Onunla beraber milli takımda çalışma şansı bana kısmetmiş. Aziz Akkaya ile Beşiktaş'ta çalıştım ve onunla da şampiyonluk yaşadım. Bu ekip ile büyük başarılar kazanacağımıza eminim" açıklamasında bulundu.