ÇORUM (AA) - Adana Valiliği tarafından başlatıldığını öne sürdüğü "tekerlekli sandalye kampanyası"na katılmaya ikna ettiği kişiden 12 bin 500 lira dolandıran şüpheli, Çorum'da parayı çekmek için gittiği banka şubesinde gözaltına alındı.

Çorum Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Adana'da yaşayan bir kişinin, kendisine telefonla ulaşan ve Adana Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünde çalıştığını ileri süren kişinin, valilikçe "tekerlekli sandalye kampanyası" başlatıldığını ve bu amaçla kendisinden para talep edildiğini belirtmesi üzerine, verilen hesap numarasına 12 bin 500 lira gönderdiği kaydedildi.

İlgili hesap numarasının Çorum'daki bir banka şubesine ait olduğunun belirlenmesi üzerine emniyet müdürlüğü ekiplerinin banka çevresinde uygulama noktası oluşturduğunun ifade edildiği açıklamada, parayı çekmek için şubeye gelen ve isminin S.İ. (37) olduğu öğrenilen şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Gözaltına alınan S.İ'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği, "dolandırıcılık" suçundan mahkemeye çıkarılan zanlının adli kontrol verilerek serbest bırakıldığı bildirildi.