Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Turhan yayımladığı mesajında; “ 2015 Yılının ilk Mukaddes geceler zinciri halkalarından biri olan Mevlit Kandili’ne kavuşmanın heyecanını yaşamaktayız. Bu güzel gece, lütuf ve ikramlarla dolu olan bir gecedir. Böyle geceler birlik, beraberlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip tartmamıza vesile olan gecelerdir” dedi.
Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bizler yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Andolsun ki Resûlullah’da sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için mükemmel bir örnek vardır.” buyurularak Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere en güzel örnek’ olarak takdim edilmekte ve onu örnek almamız istenmektedir.
Peygamber efendimizin yolundan gitmek ve hakka karşı olan görevlerimizi yerine getirmek, bu dünyadaki en büyük vazifemiz olmalıdır. Efendimizin biz ümmetine hediye ettiği kutsal kitapta sıkça vurgulanan insan sevgisi ve kardeşlik hukuku çerçevesinde bir yaşam idame ettirmemiz, tüm insanlık için muazzam bir gerekliliktir.
Bu duygu ve düşüncelerle Efendimizin dünyayı nurlandığı bu kutsal gecede Müslümanların çektiği ızdırapların son bulması ve birbirlerine kenetlenerek kardeşçe ve barış içerisinde yaşamaları temennisiyle başta Kars’lı Hemşerilerimiz olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlar, huzur ve sağlık dolu bir yaşam geçirmelerini yüce Allah’tan niyaz ederim.”