ÇORUM (AA) - Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, kent merkezinde geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışına karşı başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Candan, yaptığı açıklamada, kent merkezinde üç gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Fen İşleri, Temizlik İşleri, Ulaşım Hizmetleri, Zabıta ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin koordineli hareket ettiğini ve başarılı bir ekip çalışmasını ortaya koyduklarını belirtti.

Karla mücadele çalışmalarında üç vardiya halinde 420 personelin görev yaptığını ifade eden Candan, şunları kaydetti:

"Karla mücadelede belediyemizin ilk önceliği şehir içi otobüs güzergahlarının aktif olması ve hastanelere ulaşımın sorunsuz sağlanmasıdır. İkinci öncelik ise ana arterler başta olmak üzere 175 caddemizde kar ve buzlanmadan kaynaklanan herhangi bir tıkanmayı önlemektir. Okullara, sağlık ocaklarına, camilere ve diğer kamu kurumlarına ulaşımın açık olması da üçüncü öncelik olarak belirlenmiştir. Şehrimizde bin 950 sokağın tamamında trafik akışkanlığının sağlanması ise karla mücadelemizin son aşamasıdır. Bahçelievler Mahallesi, Akkent Mahallesi ve Küçük Sanayi Sitesi bağlantı yolları, ilk müdahalenin eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği bölgelerdir" 

Ekiplerin meteorolojik tahminler çerçevesinde hazırlıklarını yaptığına ve hazır beklediğine dikkati çeken Candan, “Yoğun kar yağışının başladığı ilk andan itibaren organize bir şekilde tuzlama ve kar temizleme ekiplerini öncelikli bölgelerde faal hale getirmiştir. Karla mücadelede üç vardiyada toplam 420 personelimiz görev almış, yollar için 5 bin ton tuzlu karışım,  köprüler için ise 5 bin 250 kilogram buz eritici solüsyon kullanılmıştır" diye konuştu.

Candan, Çorum Belediyesi'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karla mücadele ve temizlik başta olmak üzere kentte günlük yaşamı doğrudan veya dolaylı etkileyen bütün hizmetleri sorunsuz gerçekleştirebilecek birikim ve kabiliyete sahip olduğunu sözlerine ekledi.