Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan 68 yaşındaki Dilek Eronat, ikinci üniversitesinden mezun olmanın heyecanını yaşadı.
Atatürk Stadyumu’nda yapılan 2013-2014 mezuniyet töreni öncesi açıklamalarda bulunan, ikinci üniversitesini bitiren ve bir çocuk annesi olan Eronat, konuyla-komşuyla dedikodu yapmak yerine ikinci üniversiteyi okumayı tercih ettiğini söyledi.
Eronat, okulunu zevkle bitirdiğini ifade ederek, “Konuyla komşuyla yapılan efendim boş boş onun kızı bunun oğlu, onun kapısına bilmem kim geldi gibi muhabbetlere, ortamlara uyum sağlayamıyorum. En iyisi okumak dedim. Tekrar böyle bir imkan olunca yeniden okumaya başladım ve çok mutlu bir devre geçirdim. Edebiyatı da babamdan dolayı zaten çok seviyorum. Genel kültür olarak fevkalade bir bölüm. Açıköğretimde okumak için şahsen ben çok çaba sarf ettim ve yoruldum. Fakat mutlu bir yorgunluktu. Ben bu işi bir yere kadar kavradım. Ama bunu ileriye de götürebilirim. Çünkü bunu kendim için yapıyorum” dedi.
“GENELDE HALK “AAA BU YAŞTA MI OKUYORSUN” DİYOR”
İnsanlardan bir şey öğrenerek veya insanlara bir şey öğreterek mutlu olduğunu anlatan Eronat, şöyle konuştu:
“Genelde halk “Aaa bu yaşta mı okuyorsun” diyor. Komşular, okuyorum diye bana gülüyorlar. Ama ben de onlara okumuyorlar diye gülüyorum. Kadın meclislerini izledim. Hep konuşmalar; onun kızı, bunun oğlu. Karısınla mı kavga etti, kocasınla mı kavga etti? Bilmem ne mi oldu. Benim hayatım böyle mi geçecek? Bir muhatap bulduğum zaman, bir şiir okuduğum zaman, bir dinleyici bulduğum zaman çok daha mutlu oluyorum. Sonra arkadaşlıklarda, evliliklerde kanaatim şu ki; bana arkadaşım veyahut eşim bana bir şey vermeli, bana bir şey öğretmeli ya da benden bir şey öğrenmeli. Başka türlü düşünen, davranan vardır ama ben böyle mutlu oluyorum.”
“OKUMAK BANA 15 KİLO OLARAK GERİ DÖNDÜ”
Eronat, “Her ilacın bir yan etkisi var” diyerek esprili bir şekilde şu sözleri de sarf etti:
“Her ilacın bir yan etkisi var. Bu ikinci üniversiteyi okumak da bana 15 kilo olarak geri döndü. Öyle bir yan etkisi oldu.”
Öte yandan AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar da, azminden ötürü Eronat’ı tebrik etti.