Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon aileye 12 ay boyunca toplamda 15 milyar liralık destek sağlanacak. Hanelerin gelir düzeylerine göre program kapsamında hane başına 450-600 TL arasında ödeme yapılacak. Ödemeler 29 Temmuz Cuma günü başlayacak. 

AİLE DESTEK PROGRAMI'NIN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından elektirikten doğalgaza, eğitimden sağlığa kadar 50'ye yakın düzenli yardım programına eklenen Türkiye Aile Destek Programı'nın kapsamı genişletildi. Mevcut programda sosyal yardım alan vatandaşların yoksulluğun yanında başka dezavantajları da bulunmaktaydı. Yeni gelen paketle ekstra bir dezavantaja gerek kalmadan sosyoekonomik düzeyi belirlenen durumun altında olan vatandaşlara da sosyal yardım desteği sağlanacak. Çalışanlar ve emekliler de genel şartlara uydukları takdirde destekten yararlanabilecekler. 

ÖDEMELER CUMA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 15 milyarlık Türkiye Aile Destek Programı'nın düzenlenmiş halinin hak sahiplerine ilk ödemeleri 29 Temmuz Cuma günü başlayacak. Hanelerin gelir durumuna bakılarak gelir durumlarına göre hanelere aylık 450, 550 ve 600 TL arasında destek verilecek. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında destek sağlanmış olacak ve destekler 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak.

DESTEKTEN NASIL YARARLANILIYOR?

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 TL'den az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir. Program ilk açıklandığında net asgari ücret 4 bin 253 liraydı ve kişi başı gelir şartı 1.417 liraydı. Asgari ücretteki artış ile bu yardımı almak da kolaylaştı. Gelir hesabında hanede bulunan bütün bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplanmaya dahil ediliyor. Ev, arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240'a, binek araba ve kamyon gibi motorlu araçlarda da rayiç bedel 120'ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunuyor. Gelir tespiti yapılırken bütün unsurlar değerlendiriliyor. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.