30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurt genelinde olduğu gibi Çorum’da da çeşitli törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Çorum Belediyesi’nin Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene, Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daire müdürleri, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çorum Valiliği’nde kutlamaların kabul edilmesinin ardından Gazi Caddesi’nde düzenlenen resmi bayram kutlama törenine geçildi.

Hürriyet meydanındaki kutlamalar sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Tören boyunca Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir drone ile etkinlikler havadan takip edilirken tören alanının çevresinde özel harekat polisleri de görev aldı.

Törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı J. Alb. Çetin Öcal, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçmişte olduğu gibi bugünde bağımsızlığımızın, kutsal vatan topraklarının, laik demokratik ve üniter devlet yapımız ile Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçisidir. İçeride ve dışarıda bu ülkeye ve değerlerimize zarar vermek isteyenler hangi şekle ve renge girererk gelirse gelsinler, hangi maskeyi takarlarsa taksınlar, karşılarında daima birbirlerine çelikleşmiş bir irade ve sonsuz bir sevgiyle bağlanmış olan aziz ulusumuzu ve onun cesur evlatlarının oluşturduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini bulacaklardır. Bunun son örneği 15 Temmuz’da yaşanmıştır” dedi.

Kutlamalarda Çorum Belediyesi Mehteran takımı ve motosiklet kulüplerinin gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.