Türkiye'de devam eden pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören milyonlarca öğrencinin mağdur olduğunu belirterek iktidarı eleştiren CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Yüzbinlerce öğrencimizin evinde televizyon bulunmuyor. Bu çocuklarımızın eğitim alamayacağı bugünden açıktır. İktidar yapamıyorsa, CHP sunulan çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir" dedi.

SİSTEM FELÇ OLDU
Ülkenin ağır bir salgın sürecinden geçtiğini ve eğitim sisteminin pandemi koşullarında felç olduğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon yok" ifadelerini kullandı.


HAYATA GEÇİREBİLİRİZ
CHP olarak, çocukların eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Türkel, "İçinden geçtiğimiz pandemi süreci sosyal devletin önemini bir kez daha göstermektedir. İktidarın yapması gerekenler bellidir. İktidar yapamıyorsa, CHP sunulan çözüm önerilerini hayata geçirecek iradeye sahiptir. Çocuklarımızın geleceği siyaset malzemesi yapılmayacak kadar değerlidir" diye konuştu.