TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da teklerde ve çiftlerde ana tablo maçları, bugün gündüz saatlerinde oynanan maçlarla devam etti.

Teklerde son 32 turu maçları oynanırken günün ilk maçında turnuvanın 6 numaralı seri başı Belçikalı raket Alison Van Uytvanck, Slovakyalı rakibi Viktoria Kuzmova’yı 6-3 ve 6-4’lük iki set sonucunda 1 saat 14 dakikada mağlup etti ve adını son 16 tenisçi arasına yazdırdı.

Günün bir diğer karşılaşmasında 8 numaralı seri başı Japon raket Misaki Doi, ana tabloya elemelerden katılım sağlayan Avusturalyalı rakibi Ellen Perez’i 6-7 (4-7), 7-5 ve 6-1’lik setlerle geriden gelerek 2 saat 23 dakikada mağlup etti.

Turnuvaya elemelerden wild card ile katılan dünya eski 5 numarası Kanadalı raket Eugenie Bouchard ise Bulgar rakibi Viktoriya Tomova’yı 6-2 ve 6-4’lük iki setle rahat bir şekilde mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Çiftlerde seri başları turladı

Çiftlerdeki 1 numaralı seri başı Alea Guarachi/Desirae Krawczyk ikilisi, rakipleri Lidziya Marozava/Andreea Mitu çiftini 4-6, 6-1 ve 10-8’lik setlerle geriye düşmelerine rağmen mağlup ederek İstanbul’da çeyrek finale yükselen ilk çift oldu. Turnuvanın 3 numaralı seri başı Kaitlyn Christian/Giuliana Olmos ikilisi, Bibiane Schoofs/Van Der Hoek çiftini final setine giden maçta 1 saat 27 dakika sonunda 6-4, 3-6 ve 10-7’lik setler sonucunda mağlup etti ve çiftlerde çeyrek finale yükselen ikinci takım oldu.