Samsun’un Canik ilçesinde Hüsame Ünveren cinayetinde A.C.’nin suç ortağı firari S.T.(19) Atakum ilçesinde saklandığı evde polisin sıkı takibi sonucu yakalandı.

ATAKUM’DA YAKALANDI

Samsun'da Canik ilçesinde bir kişiyi sokak ortasında tabanca ve tüfek ile ateş ederek öldüren zanlılardan firari S.T. Atakum ilçesinde saklandığı eve düzenlenen operasyonda yakalandı. S.T. sağlık kontrolünün ardından Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından emniyete götürüldü.

A.C. VEZİRKÖPRÜ’DE YAKALANDI

Canik ilçesinde Hüsame Ünveren'i silah kabzasıyla darbederek pompalı tüfekle ateş eden A.C. Vezirköprü ilçesinde düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalandı. Yapılan operasyonda A.C.’nin yanı sıra abisi G.C. ve faillere yardım ve yataklık yaptığı öğrenilen E.Ö., F.T. ile A.C.Y. gözaltına alındı. 

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki sorgularının ardından toplam 5 kişi bugün  Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye ifade veren A.C. ile A.C.Y. tutuklanırken G.C., E.Ö. ile F.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TRABZON’DA DA CİNAYET İŞLEDİLER

A.C. ile suç ortağı S.T. Trabzon'da kaçtığı yaylada tartıştığı Şenol Keleş'i (45) de tabancayla ateş edip, öldürdüğü ortaya çıktı. Yakalama çalışması süren şüpheli A.C. ve S.T.’ye yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla 1'i kadın 3 kişi yakalanarak Samsun’a getirildi. Adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Samsun’un Canik İlçesinde 19 Ağustos’ta Canik Belediyesi önünde Hüsame Ünveren, ellerinde silah bulunan kişiler tarafından darbedilmişti. Pompalı tüfekle ateş edilen Ünveren kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 3 şüpheli tutuklanmış zanlılardan A.C. ve S.T. ise kayıplara karışmıştı.

Mustafa İNAN