Koronavirüs vakalarının artmasıyla bir çok vatandaşın vitamin ve protein takviyeleri almaya başlaması üzerine, bu tür takviyelerin internet üzerinden satışı sıklaştı. Gıda takviyelerinin kullanılmadan önce mutlaka bir hekime ya da eczacıya danışılması gerektiğini belirten Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, "İnternetten satışı yapılan vitamin ve protein gibi ürünlere güvenilmemesi gerek" diyerek vatandaşları uyardı. 

İNTERNETE GÜVENMEYİN

Sağlığı etkileyecek gıda takviyelerin internetten alınmaması gerektiğini belirten, Karacan, "Bu tür ürünlerin denetimi yapılıyor mu belli değil. Nerede ne şekilde yapıldığı da belli olmadığı için sağlığınızı riske atmış olursunuz.  Ürünleri doğru yerden tedarik etmeniz gerekiyor. Pandemi döneminde fırsatçılarla karşı karşıya kalabiliriz. Bunun içinde kendi hür irademizi ve aklımızı kullanarak hareket etmemiz lazım" dedi. 

BAŞKA HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİR

Koronavirüs sürecinde insanların vitamin ve protein kullanımını arttırdığını fakat doktora danışmadan vitamin ve protein tüketmenin başka hastalıklara sebep olabileceğini belirten Karacan, "Olası bir virüsle karşı karşıya kalırsak diyerekten vücut direncini dik tutmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince beslenmeye  ve vitamin almaya dikkat ediyoruz. Fakat çok fazla vitamin, protein gibi takviyeleri almamak gerekiyor. Vücudunuzda bilmediğiniz en ufak hastalığın bile büyümesine yol açabilir. Kendi vücudunuzu tanıyın ezbere ilaç veya vitamin almayın. Alırken ise doktorunuza ya da eczacınıza mutlaka danışın" diye konuştu. 

Esra VURAL