Samsun'un Canik İlçesi'nde , belediye önünde pompalı vurulan genci daha sonra da yerde yatarken döven sanık, cinayetin nedeninin ağır küfür olduğunu öne sürerken, mahkeme gözaltına alınan 5 şüpheliden 2 sini tutukladı, 3'ünü de  adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

5 GÖZALTI

Samsun Emniyet Müdürlü Asayiş Şubesi  Cinayet Masası ekipleri, Canik Belediyesi önünde pompalı tüfekle öldürülen Hüsame Ünveren'in katil zanlısı  Ahmet C.'yi Vezirköprü'de ele geçirdi. Ekipler, A.C.'nin suç ortağı Serkan T'yi de Atakum'da  yakaladı. Bu arada, Serkan T.'nin Trabzon'da işlenen Şenol Keleş cinayetinin de faili olduğu ortaya çıktı. Olayın soruşturmasının derinleştiren polis, zanlı A.C'nin ağabeyi G.C ile yardım ve  yataklık yaptıkları belirlenen E.Ö, F.T ve A.C.Y'i de gözaltına aldı.

PİŞMANIM

İlk sorguları sonucunda mahkemeyle sevkedilen katil zanlısı A.C., "Olay günü çok ağır küfür etti. Bu sırada, elini beline atınca tabanca sandım, tüfekle ateş ettim. Pişmanım" dedi. Mahkeme, katil zanlısı Ahmet C. ve saklanmalarına yardımcı olduğu iddia edilen arkadaşı A.C.Y.’nin tutuklanmasına G.C,  E.Ö. ve  F.T'nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

NE OLMUŞTU?

Olay, 20 Ağustos günü Karşıyaka Mahallesi Canik Belediyesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, Hüsame Ünveren, husumetli olduğu Ahmet C.  ile Serkan T.'nin saldırısına uğradı. Otomobilden inen 2 şüpheli, Ünveren'i tabancayla öldürdü. Bu arada, tabancadan seken kurşun yoldan geçen Canik Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Celal G. nin bacağına isabet etti.