Samsun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre;

''19/08/2020 günü saat 16.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi Kanije Sokak ile Emek Sokak kesişiminde “Kasten Adam Öldürme-6136 SKM-Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması” olayı meydana gelmiştir. Olay yerinden ağır yaralı bir şekilde hastaneye intikal ettirilen H.Ü isimli şahıs 19/08/2020 günü saat 18.30 sıralarında kaldırıldığı hastanene vefat etmiştir. Olay yerinde bulunan ve olay ile alakası olmayan C.G isimli şahıs ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde ateşli silah ile yaralanmıştır.

Yapılan çalışmalardan olaya karıştıkları tespit edilen C.A., C.Ş., E.C.D. ve E.E. isimli şahıslar olay sonrasında yakalanmış, savcı talimatı ile gözaltına alınan şahıslardan C.A., C.Ş. ve E.C.D. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, E.E. isimli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest kalmıştır.

        Olayı gerçekleştiren ve firari konumda olan A.C. ve S.T. isimli şahısları yakalama çalışmaları devam ettiği esnada, şüphelilere yardımda bulundukları tespit edilen İ.K., E.C. ve Ş.E. isimli şahıslar Trabzon ili Çaykara ilçesinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile yapılan koordineli çalışma neticesinde yakalanmış, Samsun İl Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirilmiş, şahıslar 31/08/2020 günü adli makamlara sevk edilmiştir.

        Firari şüpheliler A.C. ve S.T.’nin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, Kasten Adam Öldürme suçunun azmettiricisi olan A.C. isimli şahısın ilimiz Vezirköprü ilçesinde olduğu tespit edilmiş, konu ile ilgili kurulan özel ekipler ile 31/08/2020 günü saat  01:40 sıralarında tespit edilen adrese yönelik yapılan planlı operasyon neticesinde Kasten Adam Öldürme suçunun azmettiricisi A.C. isimli şahıs yakalanmış, bu şahsa Vezirköprü ilçesinde yardım ettikleri tespit edilen A.C.Y., F.T. ve E.Ö isimli şahıslar da yakalanarak adli işlemler için Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmişlerdir.

        Ayrıca Kasten Adam Öldürme suçunun azmettiricisi A.C. isimli şüpheliye olay sonrasında yardımcı olduğu tespit edilen ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan firari olan G.C. isimli şahıs, 31/08/2020 günü saat 15:00 sıralarında yakalanmış ve savcı talimatı ile gözaltına alınmıştır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''