Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerde (Çorum, Amasya ve Tokat dışında) kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların; Bölge genelinde 4 ila 8 derece azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; batı ve kuzeybatıdan orta kuvvette, yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa), denizlerimizde kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Samsun'a sel uyarısı! Samsun'da yağış ne kadar sürecek? Meteoroloji'den Samsun'a sel uyarısı! Samsun'da yağış ne kadar sürecek?

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bölgenin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar; kar yağışı olan kesimlerde tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; batı ve kuzeybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa), kıyı kesimlerde zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZDE FIRTINA UYARISI: Karadeniz’de rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerinden 7 ila 9 şiddetinde (50-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden başta denizciler olmak üzere vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SAMSUN MERKEZ VE İLÇELERDE HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.