KPSS Önlisans sınav giriş belgesi sınava çok az bir süre kala sıkça araştırılıyor. Heyecan her geçen gün artarken "KPSS Önlisans sınav giriş belgesi açıklandı mı? " KPSS Önlisans sınav yerleri ne zaman duyurulacak?" soruları iyice sıklaştı.

KPSS ÖNLİSANS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS önlisans sınav giriş belgesi tarihi hakkında ÖSYM'den açıklama yapılmadı. Sınav 9 Ekim'de yapılacak. Genellikle sınav yerleri sınavdan 10 gün önce açıklanıyor. Bu nedenle gözler 29 Eylül'de olacak.

Adaylar,  Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak. Adaylar girdikleri sınava ait Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınava girmek mümkün değildir.

KPSS ÖN LİSANS SINAVI SÜRESİ NE KADAR, KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri uygulanacak. KPSS ön lisans sınavının süresi 130 dakika olacak. DHBT, tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.