Yeni bir yıla merhaba demeye hazırlandığımız bugünlerde, bir yılı da geride bırakıyoruz...

Ancak öyle bir yılı geride bırakıyoruz ki, kolay kolay unutulmayacak bir yıl oldu 2021. Adeta hem vatandaş hem ticaretçi hem de esnaf açısından kabus gibi bir yıl diyebiliriz.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2021 yılı içerisinde gündemi meşgul eden ekonomik olayları hep birlikte yaşadık. Hem de yoğun bir şekilde.

2020 yılında başlayan pandemi krizi, 2021'de de etkisini gösterdi. Esnafından ticaretçisine pandeminin olumsuz etkisini bu yıl da yaşadı, yaşamaya da devam ediyor şüphesiz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki sık görev değişiklikleri, Hazine ve Maliye Bakanı değişikliği şüphesiz ki 2021'e damga vuran birkaç önemli olaydı.

Merkez Bankası’nın üst üste faiz indirimleriyle beraber Türk lirasının aşırı değer kaybetmesi ve doların 20 lira sınırına kadar yükselmesi kolay kolay unutulacak bir ekonomik hadise değildi.

Yine yılın bitimine sayılı günler kala altın ve döviz kurlarında rekor seviyelere ulaşılması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrasında Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi'ni açıklaması ve ekonomide esen esen sert rüzgarları bir anda tersine çevirmesi de kolay kolay unutulmayacak türden.

2021'e dair hep olumsuz gelişmeleri saydık. Olumlu yöne baktığımızda ise 'Asgari Ücret'in, yapılan yüzde 50 seviyesindeki artışla 4 bin 250 liraya yükseltilmesi, gelir ve damga vergilerinin kaldırılması da olumlu ve önemli bir gelişmeydi 2021 yılı için.

İşte ekonomik anlamda böyle bir 2021 yılı yaşadık.

Peki tarihte uzun süredir görmediğimiz bu ekonomik tablo 2022'de de devam edecek mi?

İşte bütün mesele bu. Pandeminin olumsuz etkilerinin üstüne bir de böyle olumsuz bir ekonomik tablo ile karşılaşan esnaf, ticaretçi, sanayici önünü görmek istiyor elbette.

Ekonomik istikrarın sağlanması, enflasyonun kontrol altına alınması sadece vatandaşın değil, esnafın da arzu ettiği bir şey. Çünkü esnaf rafına koyduğu ürünü yarın da aynı fiyattan almak istiyor.

2022'nin, geride bırakmaya hazırlandığımız 2021'den ekonomik anlamda daha istikrarlı geçeceğini düşünenlerdenim. Asgari ücretin beklentileri karşılaması ve sabit ücretle çalışan asgari ücretliyi biraz da olsa rahatlatması, düşük faiz, Kur Korumalı TL Mevduat Sistemi ile dövizdeki fiyat artışlarının ve enflasyonun kontrol altına alınacak olması, elbette esnafa da olumlu yansıyacaktır.

2022 yılının çok iyi geçmesi temennisiyle hepinize yeni yılda sağlık, barış, huzur ve refah diliyorum...