Çağatay KENARLI /İSTANBUL,()  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, sahte evrak üreterek piyasaya süren şebeke hakkında bir ihbar geldi. İhbar üzerine mali polis, 4 gün boyunca Fatih'te bulunan bir emlakçı dükkanını takibe aldı. Dükkana operasyon yapan polis ekipleri, şüpheli İ.G.(54) ve A.N.F.(40)'yi gözaltına aldı.
Aramalarda, sahte olduğu belirlenen, 50, 100 ve 200 liralık banknotlara basılmış 300 bin lira, 53 ehliyet, 140 trafik tescil belgesi, 3 araç ruhsatı, 40'ı kadın olmak üzere 130 nüfus cüzdanı, çeşitli bankalara ait 1000 çek, çok sayıda lise ve üniversite diploması, öğrenci teşekkür belgesi, engelli raporu, arsa tapusu, naylon fatura ile 1 ruhsatsız tabanca, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 4 mühür, 4 dijital yazıcı ve 1 PVC makinesi ele geçirildi.

34 MİLYON LİRALIK SAHTE TAPU
Emniyetteki ilk ifadelerinde şüphelilerin, Bakırköy'de tanzim ettiği bir arsa tapusunu 34 milyon liraya internetten ve çeşitli emlakçılara satmak için pazarlıklar yaptığı arsaya talip olan çok sayıda kişiden kapora aldıkları belirtildi.

ZAYIFI OLAN ÖĞRENCİLERE 100 LİRAYA TEŞEKKÜR BELGESİ
Öte yandan şebeke üyeleri internet üzerinden ve bazı okullarda çalışan görevlilere ulaşarak karnelerinde zayıfı olan öğrencilere 100 lira karşılığında teşekkür belgesi çıkartmak için haber yolladıkları, karnedeki zayıfların ise şüpheliler tarafından iz bırakmadan özel bir yöntemle silinerek zayıf dersleri düzeltecekleri belirlendi.

SAHTE ENGELLİ RAPORU
Şebeke üyeleri 5000 liraya engelli raporu ayarlayarak, bazı kişilerin askerlikten çürük raporu almasını ve otomobil alımında ödenen vergileri ödenememesi için hazırladıkları polis ekiplerince tespit edildi.
Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor.

(FOTOĞRAF)