Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi’nin katkıları ile ’Geleneksel Türk Motifleri’ programı düzenlendi.
Program öncesinde konuşma yapan Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, el sanatları, maddi kültür varlığımızın en değerli ürünleri olduğunu belirterek, ”Büyük sermaye ve tesis gerektirmeyen el işlemelerinin, bütün bu özelikleri göz önünde tutulursa, turistik eşya üzerine uygulanarak üretilmesi ve pazarlanması için verilecek eğitimin önemi ortaya çıkmaktadır. Bu noktadan yola çıkarak el sanatları alanında üretilen ürünlerimizi turizmin hizmetine sunmak için çaba harcamaktayız” dedi.
Programda konuşma yapan Şehitkamil ilçe Kaymakamı Ali Durmaz ise, halk eğitim kurslarının önemine vurgu yaparak, ”Halk eğitim kurumları insanın okul dışındaki eğitimini katkı sağlayan, mutluluklarını ve başarılarını temin etmek veya yükseltmek amacıyla çalışamalar yapan idari kurumlarımızdır” dedi.
Özel bir düğün salonunda düzenlenen program kursiyerlerin orta koyduğu ürünlerin tanıtıldığı bir defile gösterimi ile devam etti. Program sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilmesinin ardından kursiyerlerin eğitim ve öğretim kapsamında ortaya koyduğu ürünlerin sunulduğu sergi açılışı yapıldı.
Programa, Şehitkamil İlçe Kaymakamı Ali Durmaz, Şahinbey İlçe Kaymakamı Selami Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Vehbi Bekiroğlu, Şehitkamil İlçe Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Sezai Çakır katıldı.