Saadet Partisi Adana Milletvekili Adayı Hamza Çalışkan, hukuku yeniden inşa edeceklerini, ahlakı siyasete hakim kılacaklarını söyledi.
Çalışkan, yaptığı açıklamada, merhum Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun birlik ve beraberlik tohumları attıklarını ifade ederek, “Saadet Partisi çatısı altında Milli İttifak’ı oluşturan bizler, ülkemizdeki problemler kadar, çözüm yollarını da biliyoruz. Ülkemizin kaynakları, şehirlerimiz, köylerimiz, geçmişimiz ve geleceğimiz yağmalanıyor. Kötü yönetiliyoruz. İnsanlarımızın bugüne ve geleceğe olan umutları gün geçtikçe tükeniyor. Vatandaşlarımızın bir arada yaşamaya, üretmeye ve çalışmaya dair şevkleri kırılıyor. Biz insan haklarına azami ölçüde saygılı olmayı siyasetin esası sayıyoruz. İnsanı saygın görerek, ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın bir arada, mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşayabileceği ortamı inşa edecek bir yönetim uygulayacağız. Vatandaşımızın her türlü önerisini ve teklifini titizlikle değerlendireceğiz” diye konuştu.
Milli İttifak olarak ahlakı siyasete hakim kılacaklarını dile getiren Çalışkan, “Milli İttifak olarak öncelikle insan haklarına saygılı, huzurlu, mutlu, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir toplum ve yaşanabilir bir Türkiye için çalışacağız” dedi.
Türkiye’deki çarpık hukuk sisteminin de yeniden inşa edileceğini ifade eden Çalışkan, bundan sonra kimsenin cinsiyeti, dili, dini, siyasi görüşü, etnik kökeni ve mezhebinden dolayı ayrımcılığa uğramayacağını kaydetti.
Hukuk ve hukukun üstünlüğü ilkesinin, hangi etmenlerle olursa olsun, içinin boşaltılmasına, zayıflatılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Hamza Çalışkan, “Siyasetin önündeki engelleri kaldıracağız. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Seçim sistemini sosyal adalete ve milletin beklentilerine uygun hale getireceğiz. Hazine yardımının, seçime giren tüm partilere adil dağıtılmasını sağlayacağız” dedi.
Çalışkan, “Adalet mülkün temelidir.’ diyoruz ancak geç kalmış adalet, adalet değil, zulümdür.” diyerek, yargı sisteminin de yeniden ele alınacağının altını çizdi. Çalışkan, şunları kaydetti:
“Türkiye’deki işsizlik, kalkınma ve dışa bağlılık problemlerini de sanayileşme yolu ile bilgi ve teknoloji üreterek çözeceğiz. Milli İttifak iktidarında öncelikle iç ve dış borçlanmanın temel sebebi olan ekonomik programı değiştireceğiz; Adil Ekonomik Düzen’i kuracağız. Havuz sistemi yeniden oluşturulacak. İktidara geldiğimizde ülkemizdeki ekilebilir tüm toprakları tarıma açacağız. Ülkemizdeki tüm maden ve cevherlerin işlenmesini sağlayacağız. Ülke kaynaklarımızı ranta değil, üretime yönlendireceğiz. İşçilerimizin çalışma koşullarını iyileştirip, işsizlere yeni istihdam alanları oluşturacağız. Milli İttifak ile birlikte gençlerimiz kendi milli ve manevi değerlerine bağlı ve donanımlı olarak yetişeceklerdir. Bizim en büyük kaynak paketimiz, insan kaynağımızdır.”