Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu’da EXPO 2016 kapsamında toplamda 1 katrilyonluk yatırım başlatıldığını söyledi. Her birinin uluslar arası boyutta dünya çapında projeler olduğunu belirten Türel, "Bu iş demek aş demek. Aksu’nun zenginleşmesi demek" dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu ilçesi Pınarlı ve Çalkaya mahallelerinde yaptığı muhtarevlerinin açılışında konuşan Başkan Menderes Türel, muhtarları çok önemsediklerini belirterek, "Muhtarlarımız bizim yol ve mesai arkadaşlarımız, gözümüz, dilimiz, kulağımız. Muhtarlıklarımızı aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizin bir hizmet birimi gibi görüyoruz. El ele sorunları çözüyoruz. Onlar için muhtar evleri açıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin sahil sınırları 640 kilometreye ulaştı. Bu kadar geniş coğrafyada vatandaşlarımızın ayağına hizmeti çok hızlı ulaştırmalıyız. Bunun teknolojiyi kullanarak, MUBİM’i kurduk. Muhtarlarımız artık sorunları için Büyükşehir Belediyesi’ne gelmek zorunda değil. SMS, internet, telefon ya da faks ile istek ve önerilerini MUBİM’e iletiyor, 20 saniye içinde başvurusuna cevap alıyor" dedi. Pınarlı ve Çalkaya muhtarevleri taleplerinin de muhtarlar tarafından MUBİM kanalıyla yapıldığını belirten Türel, "Muhtarlarımız istedi işte açılışını yapıyoruz. Birkaç gün önce 66 muhtarımıza bilgisayarlar hediye ettik. MUBİM’den şu ana kadar 400 civarı bilgisiayar talebi geldi. 200 tanesini temin ettik, 200 tanesini de bu ay sonuna kadar tamamlıyoruz. İlk dönemimde de 200’e yakın bilgisayar vermiştik. Neredeyse bilgisayarsız muhtarlık binamız kalmayacak. Bunları sizlere hizmetlerimizi daha hızlı sunabilmek için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
ANTALYA ŞANTİYEYE DÖNDÜ
Antalya’da 5 yıl hizmet adına hiçbir şey yapılmadığını söyleyen Başkan Türel şöyle konuştu:
"Antalya 5 senesini lay lay lomla geçirince, bize de çok daha fazla hizmet etmek mecburiyeti düştü. 5 yılda 1 tane kavşak yapamadılar. Bırakın kavşağı 1 tane ağaç dikemediler. Antalya 5 yılda 15 sene kaybetti. Şimdi Antalya adeta şantiyeye döndü. Toptancı Hal Kavşağı, Mevlana Kavşağı ve diğer kavşak çalışmaları aldı başını gidiyor. Eskiden bu çalışmalar aylar sürerdi, şimdi 2-3 ayda tamamlıyoruz. Toptancı Hal ve Altınova kavşaklarını 25 Mayıs’ta, Aksu Kavşağı’na da 29 Mayıs’ta hizmete açacağız."
AKSU’YA 1 MİLYARLIK PROJE
EXPO’nun Aksu için muhteşem bir fırsat olduğunun altını çizen Başkan Menderes Türel, "EXPO beraberinde yapılan taşkın önlemeye yönelik Aksu deresi ıslahı 300 milyon, Küçük Aksu Barajı 300 milyon lira. Sadece iki proje 600 milyon liranın üzerinde. Muhteşem büyük eserler yapıyor. EXPO-Aksu-Meydan raylı sistem hattının maliyeti 300 milyon lira civarında. Buradan raylı sisteme bindin mi doğruca istersen Kalekapısı’na istersen Şarampole, istersen Otogar’a ulaşabileceksiniz. Şimdi 3. etap raylı sistem hattı projesini de hazırlıyoruz. Onu da hayata geçirdiğimizde Aksu’dan binen bir vatandaş ister hastaneye isten üniversiteye, ister otogara isterse Varsak’a kadar gidebilecek. Aksuya bu yakışır" dedi.
DÜNYA PROJELERİ
Aksu’ya kazandırılan projelerin uluslar arası boyutta dünya projeleri olduğunu kaydeden Türel, "EXPO olimpiyatlara eşdeğer bir organizasyon. 6 milyon turist EXPO sayesinde Antalya’ya ve Aksu’ya gelecek. Bu iş demek aş demek. Aksu’nun zenginleşmesi, işsiz gençlerimizin iş bulması demek. Bunların büyük bölümü Aksulu gençlerimiz olacak. EXPO, etrafındaki altyapı projeleri ile baktığımızda 1 milyar liralık bir proje. EXPO başladığında bugünkü insan yoğunluğunu 4 misli ticari canlılık olacak Aksu’da. İnsanlar alışveriş yapacak, Aksu köftesinin tadına bakacak" açıklamasını yaptı.
ÇUBUK BELİ’NE TÜNEL
Havaalanını Toptancı Hal üzerinden Korkuteli Kavşağı’na bağlayacak yeni bir yol açmakta olduklarını anlatan Başkan Menderes Türel, "Havaalanı- Toptancı Hal arasındaki bölümün temelini attık ve inşaatına başladık. 200 günde tamamlayacağız. Ardından 12 kilometrelik ikinci etabına başlayacağız. Yolun devamını viyadüklerle Korkuteli kavşağına bağlayacağız. Korkuteli kavşağından Çubuk beline kadar 7 kavşak yapıp, Ferhat’ın dağları deldiği gibi Çubuk beline tünel yapacağız. Aksu’dan şehir içine girmeden Korkuteli yoluna, Burdur’a gideceksiniz. Otobanla Alanya’ya ulaşacaksınız" dedi.
"ÇEVRECİYİM DİYENLER ÇINARLARI KÖKÜNDEN KESTİ"
Expo-Aksu-Meydan hattı inşaat çalışmalarının ağaç sökümleriyle başladığını kaydeden Başkan Menderes Türel, şunları söyledi:
"Biz koca çınarları CHP’li Yalova Belediyesi’nin yaptığı gibi kökünden kesmiyoruz. Buradaki ağaçları EXPO’ya dikip orada ormanlık bir alan oluşturuyoruz. Hepsini oraya naklediyoruz. Çevreciyiz diye bol bol konuşanlar, Yalova’da ağaçları kökünden kesiyor. Ağaç kesmek çevrecilikse batsın sizin çevreciliğiniz diyorum."
"AKSU BAMBAŞKA GÖRÜNÜME KAVUŞACAK"
Konuşmasını, "Kazanan Aksu olacak. Kazanan Antalya olacak" sözleri ile sürdüren Türel, "Bu hizmetler bittiğinde Aksu bambaşka bir görünüme kavuşacak. Macun Deresi 30 senedir konuşulurdu. Geldik 6 ayda yaptık. Niye çalışınca oluyor da ondan. Lay lay lom’la olmaz, festivallerle yan gelip yatmakla olmaz. Gece gündüz çalışmakla oluyor. Antalya, Aksu adeta şahlanmış şekilde yoluna devam ediyorken, hızının kesilmemesi çok önemi. Bunun için de ülkede, kentimizde istikrarın bozulmaması çok önemli" dedi. Bu hizmetleri vatandaşların desteği ile yaptıklarını belirten Türel, "5 yılda bunlar yapıldı mı. Bu hizmetleri çalışmadan yapmak mümkün değil. Onlar konuşur biz yaparız. Bu hizmetleri başta Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın destekleri ile başarıyoruz. Biz çalışacağız siz kazanacaksınız. Eskiden Antalya çalışıyor, belediye eğleniyordu, şimdi belediye çalışacak siz eğleneceksiniz" ifadelerini kullandı.