Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu (TÜRHAK), Haksız Rekabet Modülü 3. Bölge Bilgilendirme Toplantısı’nı Mersin’de yaptı. Mersin SMMMO Başkanı Faruk Tokgöz, Haksız Rekabet Modülü Yazılımı’nın, Türkiye genelindeki mükellefleri ve bağlı olduğu meslek mensubunu takip etme imkanı verdiğini söyledi.
TÜRHAK tarafından düzenlenen toplantıya Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Mersin, Adana, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş, Niğde ve Osmaniye SMMM odalarının yönetim, denetim ve haksız rekabetle mücadele kurulu üyeleri katıldı. Oturum başkanlığını TÜRHAK Üyesi Abdullah Korkmaz’ın yaptığı toplantıya, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir ve TÜRHAK Başkanı Yahya Arıkan konuşmacı olarak katıldı.
Toplantıda, TÜRMOB tarafından geliştirilen ve 2015 yılında tüm Türkiye’deki meslek mensupları tarafından uygulanması zorunlu olan Haksız Rekabet Modülü Yazılımı’nın avantajları, mesleğe ve meslektaşlara getirdiği kolaylıklar ve haksız rekabetle mücadeleye getirdiği yenilikler anlatıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Mersin SMMMO Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Maliye Bakanlığı’nca belirlenen asgari ücret tarifesi üzerinden defter tutmaya yönlendirilen ve bu kritere göre meslek mensuplarının mükellefleriyle yaptıkları sözleşmelerin denetimini sağlayan söz konusu yazılımın, Türkiye genelindeki mükellefleri ve bağlı olduğu meslek mensubunu takip etme imkanı verdiğini söyledi. Tokgöz, “Haksız Rekabet Modülü Yazılımı, aynı zamanda dönem içerisinde sözleşmesi devam eden müşterilerin işlerinin başka bir meslek mensubu tarafından kabul edilememesi, sözleşme feshinin yazılım üzerinden yapılmadan bir başka meslek mensubuyla yeni sözleşme düzenlenememesi gibi uygulamalar sayesinde mükellefin istediği ve beklediği kaliteli hizmeti sağlaması açısından önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Buna bağlı olarak meslek mensuplarının da hak ettiği ücreti almalarını sağlaması açısından önemli bir yazılımdır” dedi.